Πώς θα γίνει η συγχώνευση ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής! Το υπό συζήτηση σχέδιο βήμα προς βήμα…

Μία εβδομάδα μετά την επίσημη γνωστοποίηση των διαδικασιών που υπάρχουν ανάμεσα στις διοικήσεων του ΓΑΣ και της ΑΕ Κομοτηνής για συγχώνευση των δύο ομάδων, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το μεγάλο deal.

Η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ των μελών του ΓΑΣ Κομοτηνή έδειξε ότι υπάρχει σύμπνοια προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε οι δυο ομάδες να ενωθούν εις σάρκαν μίαν και αυτή η μία ομάδα που θα προκύψει να ξεκινήσει πορεία πρωταθλητισμού, με στόχο το μπάσκετ της Κομοτηνής να βρεθεί και πάλι ψηλά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές, η συνένωση των δύο ομάδων θα γίνει μέσα από την απορρόφηση του τμήματος μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής από τον ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος ωστόσο την ίδια στιγμή θα προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού του.

Κοινώς, η ΑΕ Κομοτηνής ως ομάδα θα  συνεχίσει να υπάρχει, καθώς έχει και άλλα τμήματα όπως το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, αλλά και η πυγμαχία και η άρση βαρών. Ωστόσο τα μπασκετικά της τμήματα θα καταργηθούν ή για την ακρίβεια θα τελούν εν υπνώσει, καθώς θα απορροφηθούν από τον ΓΑΣ, που ωστόσο θα αλλάξει όνομα και δεν θα λέγεται έτσι για να σηματοδοτηθεί αυτή η νέα πορεία.

Βέβαια τυπικά και ο ΓΑΣ Κομοτηνή καλλιεργεί άλλα αθλήματα, όπως η κολύμβηση, στην πραγματικότητα όμως έχει πάψει προ πολλού να καλλιεργεί οποιοδήποτε άλλο σπορ πλην του μπάσκετ. Ουσιαστικά στη νέα ομάδα θα συνενωθούν όλα τα τμήματα μπάσκετ των δύο συλλόγων, όχι μόνο το ανδρικό αλλά και τα παιδικοεφηβικά και φυσικά τα γυναικεία.

Μάλιστα, σε σχέση με τις ακαδημίες φαίνεται ότι υπάρχει το μεγαλύτερο αγκάθι, καθώς οι ακαδημίες εκτός των άλλων σημαίνουν και χρήματα από τα όσα καταβάλλουν οι γονείς για τα μαθήματα στα παιδιά τους. Στο υπάρχον σχέδιο πάντως προβλέπεται να διατηρηθούν δύο εφηβικά τμήματα και δύο παιδικά, κάτι που σημαίνει ότι θα μετέχει στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα με δυο ομάδες ο νέος σύλλογος.

Σε ό,τι αφορά  τις γυναίκες, έτσι κι αλλιώς η ΑΕ Κομοτηνής δεν είχε γυναικείο τμήμα, ωστόσο όπως τόνισε στην συζήτηση της περασμένης εβδομάδας και ο Κούλης Ταξιλδάρης, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το γυναικείο τμήμα και τα αναπτυξιακά νεανίδων και κορασίδων, καθώς η Κομοτηνή έχει παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ που πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την ώρα, ανάμεσα στους παράγοντες του ΓΑΣ και της ΑΕ Κομοτηνής έχουν γίνει συζητήσεις, που φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν υπάρχει ωστόσο ακόμα συμφωνία, Για να συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο, θα πρέπει το όποιο deal να περάσει από τις γενικές συνελεύσεις των δύο ιστορικών συλλόγων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και αποφάσεις αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε να προλάβει ο νέος σύλλογος τις ημερομηνίες για την δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που θα είναι και ο μεγάλος στόχος της εκκολαπτόμενης συγχώνευσης.