ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Παρόντες Προεστός και Ταξιλδάρης στον τελικό του Κυπέλλου

Εκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη, το παρών στον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ “Τάσος Χαραλαμπίδης” το περασμένο Σάββατο έδωσαν και δύο προπονητές με μεγάλη ιστορία στους πάγκους, καθώς και πολύ καλοί φίλοι του Τάσου Χαραλαμπίδη.

Ο λόγος για τους Γιώργο Προεστό και Κούλη Ταξιλδάρη που βρέθηκαν το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, τιμώντας με την παρουσία τους τον Τάσο Χαραλαμπίδη.

Ο Γιώργος Προεστός ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Εφήβων όταν αυτή το καλοκαίρι του 1995 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αθήνα, με παίκτες όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Μιχάλης Κακιούζης και ο Νίκος Χατζής. Τα τελευταία χρόνια είναι ο προπονητής ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο επισκέπτεται τη Θράκη πολλές φορές εδώ και 10-12 χρόνια και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Τάσο Χαραλαμπίδη, τόσο στην ανίχνευση ταλέντων, όσο και στην Εθνική Ομάδα Παίδων.

Ο Κούλης Ταξιλδάρης ήταν από την αρχή με τον Τάσο Χαραλαμπίδη όταν ιδρύθηκε ο ΓΑΣ Κομοτηνή το 1976, ενώ ήταν ο προπονητής του οποίου το όνομα συνδέθηκε με την πορεία της ομάδας της Κομοτηνής όταν αυτή ήταν στην Α2, ενώ ήταν προπονητής και στη γυναικεία ομάδα. Διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ θεωρείται ο “πρύτανης” του μπάσκετ στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, όπου έκανε το άθλημα επιστήμη χάρη και στην θέση του στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διετέλεσε και πρόεδρος.