Photos: Οι παρουσίες και οι… απουσίες απο την ομιλία Λουτσέσκου στους Εβρίτες προπονητές

Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η Ημερίδα προπονητικής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου με κεντρικό ομιλητή τον Ρουμάνο τεχνικό της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο, αν και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με τον Ρουμάνο τεχνικό να αναλύει την τακτική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, την προετοιμασία και την διαχείριση του παιχνιδιού, δεν προσέλκυσε τον κόσμο που ίσως να περίμενε η διοίκηση του Σ.Π.Π. Έβρου. Ενώ να σημειώσουμε πως παρότι στο πρόγραμμα ήταν να… παρέμβει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας, ένα ταξίδι του στο Βέλγιο για ανειλημένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψε έστω και μέσω skype να μπορέσει να μετέχει και αυτός στην ημερίδα.

Παρόλα αυτά έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μετά το πέρας της ανάλυσης του Λουτσέσκου που είχε μαζί του τον Υπεύθυνο αποκατάστασης της Skoda Ξάνθη και μεταφραστή του Γιώργο Τσονάκα αλλά και τον team manager της Ξάνθης Γιώργο Κασναφέρη.

Μάλιστα υπήρξε και ερώτηση από τον Α’ αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και πρώην βουλευτή Μαρίνο Ουζουνίδη (του Προδρόμου) για την φετινή μέτρια πορεία της Ξάνθης, με τον Ρουμάνο να τονίζει πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζουν σημαντικό ρόλο οι προσωπικότητες και η ομάδα της Skoda το περασμένο καλοκαίρι έχασε σημαντικούς παίκτες για την πορεία της μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου της προηγούμενης σαιζόν, παίκτες όπως οι Ομπόντο, Κλέιτον, Παπάζογλου και Κυριακίδης, τονίζοντας ωστόσο πως μπορεί βαθμολογικά η θέση της Ξάνθης να μην είναι καλή αλλά δεν θεωρεί ότι η ομάδα του δεν απέδωσε καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα απέναντι στους “μεγάλους”.

Πάντως ο Λουτσέσκου παρότι η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη απόλαυσε την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη και ήταν ιδιαίτερα φιλικός και ευγενής με όλους, ενώ δεν έλεγε όχι σε κανέναν για φωτογραφία. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.