Το αυτοκίνητο του προπονητή της Skoda Ξάνθη στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης! Στέλεχος του ΠΑΟΚ ο ηθικός αυτουργός!!!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο εμπρησμός αυτοκινήτου στην περιοχή της Ξάνθης τον περασμένο Αύγουστο είναι αποτέλεσμα δράσης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβριο. Η νεώτερη εξέταση των στοιχείων που έχει προκύψει αποκάλυψε ότι η οργάνωση είχε την ευθύνη και για το συγκεκριμένο περιστατικό ενώ προσθέτει ποδοσφαιρική διάσταση στην υπόθεση.

Συνολικά 36 άτομα προστέθηκαν στην λίστα των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μεταξύ των ατόμων είναι και ένα στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός στον συγκεκριμένο εμπρησμό αυτοκινήτου. Το γεγονός ότι πρόκειται για στέλεχος του δικεφάλου του βορρά το αναφέρει η ιστοσελίδα voria, που προσθέτει ότι γνωρίζει το όνομα του στελέχους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, ωστόσο δεν το δημοσιοποιεί για ευνόητους λόγους.

Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης παρουσιάστηκαν σήμερα από τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ταξίαρχο Νικόλαο Ζησιμόπουλο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο».

Οι νεώτερες πληροφορίες δείχνουν ότι το σωματείο αυτό είναι η Skoda Ξάνθη και ο αλλοδαπός που ήταν στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ο προπονητής της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου.  Το γεγονός ότι στόχος εμπρησμού ήταν ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του ρουμάνου προπονητή αναφέρεται σε σειρά αθηναϊκών ιστοσελίδων, όπως το tvxs, το star και το newsbomb.To voria κάνει λόγο για αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου ρουμάνου προπονητή σε τοπικό σωματείο (τι κάνει νιαου νιάου;).

Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός του συγκεκριμένου εμπρησμού φέρεται το συγκεκριμένο στέλεχος της ΠΑΕ (που από το ρεπορτάζ του voria είναι ο ΠΑΟΚ). Τα αθηναϊκά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ρόλος του συγκεκριμένου προσώπου στην εταιρία «αφορούσε -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του ποδοσφαιρικού συλλόγου».

Μάλιστα, στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε και δεύτερος εμπρησμός αφού πέρα από αυτόν που διαπράχθηκε πέρυσι στην Ξάνθη,υπάρχει και μια επίθεση εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Αθήνα που ανήκει στη σύζυγο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Κοινός παρονομαστής των δύο επιθέσεων -σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές- αποτελεί το γεγονός ότι ως ηθικός αυτουργός φέρεται το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ που κατηγορείται ότι είχε «παρτίδες» με το κύκλωμα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, την εκτέλεση των παραγγελιών (όλων των εμπρησμών) ανέλαβε «ομάδα κρούσης» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση  38χρονου Αρμένιου που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων και φέρεται ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στη δεύτερη επίθεση συμμετείχε άτομο που φαίνεται ότι είχε υπαλληλική σχέση με την ίδια ΠΑΕ!

Με δεδομένο ότι η επίθεση έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά το επεισοδιακό ματς της πρεμιέρας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Τούμπα, μπαίνουν υποψίες και αποτελεί αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας αν η επίθεση είχε να κάνει με εκείνο το παιχνίδι ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι στόχος ήταν να σταλεί μήνυμα στον προπονητή της Ξάνθης και οι δράστες είδα απλά τις ρουμανικές πινακίδες του αυτοκινήτου συγγενικού του προσώπου και το πυρπόλησαν, θεωρώντας ότι είναι δικό του…