“Σάρωσαν” οι Θρακιώτες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα! Επέστρεψαν με 10 μετάλλια

Αγώνες για το διασσυλογικό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τους αγώνες του ομίλου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να φιλοξενούνται στις Σέρρες με τους Θρακιώτες αθλητές και τους συλλόγους τους να έχουν εξαιρετική παρουσία, με συγκομιδή 10 μετάλλια(4 χρυσά, 4 ασημένια, 2 χάλκινο).

Εξαιρετικά τα πήγαν οι δύο αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με τον Μάρκο Γκούρλια να κατακτά δύο χρυσά μετάλλια καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στα 5,000 αλλά και στα 800 μέτρα, ενώ στην κορυφή του βάθρου ανέβηκε και η Σπυριδούλα Ναζίρη που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τριπλούν. Την 9η θέση στην σφαίρα κατέκτησε η Βασιλεία Αριστοτελίου του ΑΟ Θράκης.

Θετική παρουσία είχαν οι δύο αθλητές του ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής Νίκος Αλεξανδρής και Κώστας Λαγιοκάπας που κατέλαβαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα στο άλμα επι κοντώ. Με μετάλλια επέστρεψαν στην Κομοτηνή και οι δύο αθλητές της Ολυμπιάδας, με την Αικατερίνη Τούφα να κατακτά την 3η θέση στα 5,000 μέτρα και τον Σωτήρη Διαμαντή την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, με την Σταματίνα Μάρκου να κατακτά την 2η θέση στα 400 μέτρα, τον Ερέν Οσμάν την 7η στο άλμα επι κοντώ, και τον Γιώργο Λεπίδα να κατατάσσεται 11ος στα 200 μέτρα.

Η ομάδα του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης πανηγύρισε δύο μετάλλια και μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα, καθώς στα 200 μέτρα ο Ονησιφόρος Αναστασίου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο ενώ ο Πέτρος Καραβέτης την τρίτη θέση και το χάλκινο, μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και ο Δημήτρης Σαρηκωνσταντάκης που κατετάγη 9ος. Καλή παρουσία είχαν και οι δύο αθλητές του ΑΠΟΦΚΑ στα 5,000 μέτρα με τον Σαλή Τσιτάκη να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και τον Κώστα Τριανταφύλλου την 6η.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των αθλητών του Διομήδη Βιστωνίδας καθώς και οι δύο κατάφεραν να μπούν στα μετάλλια, με τον Γιάννη Ντούβελο να κατακτά την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 800 μέτρα, και την Ευαγγελία Παπαϊωάννου να ολοκληρώνει τις προσπάθειες της στην σφαίρα κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.