Ξεκίνημα το βράδυ για την Εθνική Ανδρών χωρίς Τζούριτς αλλά με… πεντάδα Εβριτών

Την πρώτη της συγκέντρωση μετά από οκτώ μήνες θα πραγματοποιήσει στις 21.30 το βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας η Εθνική Ανδρών, απόντος του αρχηγού Δημήτρη Τζούριτς αλλά παρόντων τεσσάρων άλλων Εβριτών που κλήθηκαν στην Εθνική Ομάδα: των Ραφαήλ Κουμεντάκη, Ανέστη Δαλακούρα, Ανδρέα Ανδρεάδη και Δημήτρη Γκαρά.

Από το πρωί της Τρίτης ο Σωτήρης Δρίκος με τον αλεξανδρουπολίτη άμεσο συνεργάτη του Κώστα Δεληκώστα ξεκινούν με τους διεθνείς τις προπονήσεις, ενόψει των νέων προκλήσεων που έχει μπροστά της. Η Ελλάδα που βρίσκεται στο 3ο γκρουπ φιλοξενεί φέτος και τα δύο τουρνουά του World League, με την Κοζάνη να υποδέχεται το πρώτο το τριήμερο 17-19 Ιουνίου και την Θεσσαλονίκη το δεύτερο το διάστημα 24-26 Ιουνίου.

Μετά το World League το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τον Σεπτέμβριο και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου η πρόκριση σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ για πρώτη φορά μετά το 2009 είναι και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

Στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής θα βρίσκονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Μενέλαος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιώργος Παπαλέξιου και Δημήτρης Γκαράς.

Επίσης την Τετάρτη 11/5 θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις οι Νίκος Σμαραγδής, Γιώργος Πετρέας, ενώ οι Γιώργος Τζιουμάκας, Άκης Ασπιώτης θα μπουν στο πρόγραμμα μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν στο εξωτερικό. Όσον αφορά τους Δημήτρη Τζούριτς και Ντίμα Φιλίποφ, ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης και θα ενταχθούν στο κανονικό πρόγραμμα όταν το ιατρικό τιμ της Εθνικής ανάψει το πράσινο φως.