ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη – μισός τίτλος για το γυναικείο της Ασπίδας Ξάνθης επί του Πανσερραϊκού

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρότι είμαστε στην δεύτερη αγωνιστική, και απομένουν άλλες τέσσερις, της τελικής φάσης του Γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έκανε η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε με άνεση το… ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό στο κλειστό “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου με 63-48.

Η ομάδα της Ξάνθης ήταν καταιγιστική απο το ξεκίνημα, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και συνεχώς ανέβαζε την διαφορά, που στο φινάλε της πρώτης περιόδου ήταν στο +14(19-5) και στο τέλος του ημιχρόνου με +17(39-22). Αλλά και στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης ήταν καταιγιστική μην επιτρέποντας στην αντίπαλο της σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει στο παιχνίδι, τελειώνοντας την τρίτη περίοδο στο +19(50-31), ενώ στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενες έκαναν μεγάλη προσπάθεια να κατεβάσουν την διαφορά μπας και διατηρήσουν έστω και μικρές πιθανότητες στην μάχη για τον τίτλο, καταφέρνοντας να ρίξουν την διαφορά στο +15(63-48).

Πλέον οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ έχουν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου και την πρόκριση στα μπαράζ για άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, καθώς στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια έχει να παίξει δύο εντός, με Αστέρα Καβάλας και Πάνθηρες, και εκτός με Αστέρα Καβάλας την επόμενη αγωνιστική και Πανσερραϊκό οπού η ομάδα της Ξάνθης θα έχει και πλεονέκτημα 15 πόντων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Διαιτητές: Ντούρας, Κατρακάρης

Δεκάλεπτα: 19-05, 39-22(ημίχρονο), 50-31, 63-48(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ: (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καρακώστα, Καραλίδου Σ.15(3), Χαλκίδου 6, Γκιρκιζα, Παπαδοπούλου 6, Καραλή 4, Αντώνογλου 14(1), Μαμαλίγκατζη 10(1), Κουτρουβέλη, Καραλιδου Β. 2, Σουλιώτη 6, Σαμαρά