Θρήνος (και) στον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης για τον θάνατο του αντιδημάρχου και παλιού αθλητή Γιώργου Παπασταματίου

Θλίψη σε όλη την Ξάνθη προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής το άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρώτου αντιδημάρχου της πόλης Γιώργου Παπασταματίου, μετά από μια σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία αντιμετώπιζε  με χαμόγελο, θάρρος, πίστη και ελπίδα, χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που τον είχαν κάνει άλλωστε γνωστό και είχαν εκτιμηθεί από τον κόσμο στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη και στον αθλητικό κόσμο της Ξάνθης, που έχασε όχι απλά έναν γνωστό φίλαθλο αλλά έναν παλιό αθλητή και παράγοντα. Γιαπολλά χρόνια υπήρξε αθλητής της ομάδας βόλεϊ του Ερμογένη Ξάνθης ενώ έχει διατελέσει και παράγοντάς της, σταθερά όμως και ως φίλαθλος στην εξέδρα.

Πέρα όμως από το βόλεϊ, παρακολουθούσε τελευταία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το χάντμπολ, αφού στην ομάδα της Ασπίδας αγωνίζεται ως τερματοφύλακας ο σύζυγος της κόρης του. Εννοείται ότι όποτε είχε την δυνατότητα εμφανιζόταν και στα Πηγάδια και  γενικά ήταν γνωστός για την αθλητική του δράση.

Ο Γιώργος Παπασταματίου βρέθηκε στην τοπική πολιτική σκηνή το 2002  και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης. Στη συνέχεια διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ και μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής (22 Απριλίου) στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Κυψέλη. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το μεσημέρι, εκδόθηκε ψήφισμα για την απώλειά του.

«Αποχαιρετούμε σήμερα, τον πρώτο Αντιδήμαρχο της Ξάνθης, ένα δικό μας άνθρωπο, έναν αυτοδιοικητικό παράγοντα του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και απολάμβανε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από το 2003.

Ο Δήμος Ξάνθης, αποχαιρετά τον εν ενεργεία Αντιδήμαρχο και αντ’ αυτού Δήμαρχό του, τον Γιώργο Παπασταματίου, που ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και η σαφήνεια του.Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο και στα παιδιά του, που πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για αυτόν. Να είναι ελαφρύ, το Ξανθιώτικο γενέθλιο χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης.