Κερδίστε δέκα διπλές προσκλήσεις για την ταινία «Race / Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίλτερ»

Από αυτήν την Πέμπτη βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Race», που έχει αποδοθεί στα ελληνικά ως «Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίλτερ». Πρόκειται για μια περιπέτεια που βασίζεται στην ζωή του Τζέσε Όουενς, του μεγαλύτερου ίσως αθλητή όλων των εποχών που διέπρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου.

Η ταινία διανέμεται στην Ελλάδα από την Odeon και κάνει πρεμιέρα αυτήν την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες, ανάμεσά τους και στα Odeon Ξάνθης και Κομοτηνής. Το ThrakiSportS  εξασφάλισε σε πρώτη φάση δέκα διπλές προσκλήσεις για ισάριθμους αναγνώστες, που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ταινία με τον φίλο ή την φίλη τους (πέντε για τα Odeon Ξάνθης και άλλα πέντε για τα Odeon Κομοτηνής).

Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Στίβεν Χόπκινς, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Ουίλιαμ Χερτ και Καρίς Βαν Άουτεν. Η διάρκεια της είναι 134 λεπτά.

Το 1936 οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της ναζιστικής κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν οι Αγώνες ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας Φυλής. Αυτό το όνειρο γκρεμίστηκε από έναν μαύρο Αμερικανό αθλητή – τον σπουδαίο Τζέσε Όουενς.

Έχοντας και ο ίδιος βιώσει τον ρατσισμό στην πορεία του προς την κορυφή, ο Όουενς έγινε διάσημος καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ που έβρισκε στον δρόμο του, χάρη και στη βοήθεια του προπονητή του, Λάρι Σνάιντερ. Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τζέσε Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Βασισμένο στην απίστευτη πραγματική ιστορία ενός θρύλου των Ολυμπιακών Αγώνων, το «Race» είναι μία συγκλονιστική ταινία για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τη φιλία, και ένα συγκινητικό δράμα για το πώς ένας άνδρας πολέμησε ενάντια στην Ιστορία και κέρδισε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στα Odeon όλης της χώρας, ανάμεσά τους και τα Odeon της Ξάνθης και της Κομοτηνής όπου για την εβδομάδα 21 με 27 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές κάθε μέρα (στην Ξάνθη στις 19:25 και 22:10 και στην Κομοτηνή στις 19:15 και 22:00).

Συνολικά όμως δέκα φίλοι του ThrakiSportS θα μπορέσουν να δουν την ταινία μαζί με τον φίλο ή την φίλη τους, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. 

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι, εφόσον έχουν κάνει like στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook, να μας στείλουν μήνυμα εκεί, όπου θα μας αναφέρουν όνοματεπώνυμο, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, τον κινηματογράφο για τον  οποίο επιθυμούν να κερδίσουν εισιτήριο (δηλαδή της Ξάνθης ή της Κομοτηνής) και τέλος θα μας απαντούν στο ακόλουθο ερώτημα: «Πόσα χρυσά μετάλλια κέρδισε ο Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου;».

Οι δέκα νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό μήνυμα αν έχουν κερδίσει ή όχι, προκειμένου σε συνεννόηση μαζί τους, να προχωρήσει η έκδοση των εισιτηρίων για την προβολή που οι ίδιοι επιθυμούν από την Odeon.