Επανέρχεται το όνομα του Άκη Σιδηρόπουλου στο προσκήνιο για τις εκλογές στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ένα όνομα που είχε πρωτοακουστεί τέσσερις μήνες πριν, την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των μεγάλων εντάσεων, επανέρχεται στο προσκήνιο ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ του  ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για τον ιστορικό αρχηγό της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Γρηγόρη Σιδηρόπουλο.

Το όνομά του για πρώτη φορά είχε ακουστεί τον Δεκέμβριο, όταν ο ΜΓΣ ως ακυβέρνητο καράβι, μετά από σειρά παραιτήσεων των μελών της κεντρικής διοίκησής του, οδηγούνταν σε εκλογές εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου. Ο «καπετάνιος» Μανόλης Βουκουρεσλής είχε εγκαταλείψει από το καλοκαίρι αιφνιδιαστικά την προεδρία του συλλόγου έναν χρόνο πριν την λήξη της θητείας του, αφήνοντας χωρίς πρόεδρο τον σύλλογο.

Ο Γρηγόρης Καραπιπέρης ως πρώτος αντιπρόεδρος ανέλαβε έπειτα από έναν μήνα τα ηνία, αλλά πριν το τέλος του 2015 ο έτερος αντιπρόεδρος Κώστας Πατερόπουλος και ο γενικός γραμματέας Κώστας Μιχέλης αποχώρησαν και αυτοί από το διοικητικό σχήμα, με αποτέλεσμα αρχικά να προκηρυχθούν εκλογές για τα τέλη Δεκέμβρη που τελικά με απόφαση του εναπομείναντος διοικητικού συμβουλίου πήραν παράταση ολίγων μηνών.

Το επιχείρημα ήταν να διατηρηθεί κουτσά – στραβά η θητεία του υπάρχοντος σχήματος μέχρι τον Μάιο, ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές και περαιτέρω διοικητική αναταραχή εν μέσω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σιγά – σιγά ολοκληρώνονται και φυσικά οι διοικητικές εξελίξεις είχαν τον αντίκτυπό τους, με την αγωνιστική πορεία των περισσοτέρων τμημάτων να χαρακτηρίζεται από αποτυχία.

Ήδη από τον Δεκέμβριο λοιπόν, την περίοδο που τα μαχαιρώματα των συντρόφων του Εθνικού «έδιναν και έπαιρναν» (όχι ότι έχουν σταματήσει, αλλά επήλθε μια μικρή ανακωχή για ένα διάστημα), ένα όνομα που είχε έντονα ακουστεί για την διεκδίκηση της προεδρίας του συλλόγου ήταν αυτό του Άκη Σιδηρόπουλου, ως ενός προσώπου που μπορεί κάτω από την ομπρέλα του και κυρίως χάρη στο όνομά του να συγκεράσει τις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στην ομάδα.

Τότε ο Σιδηρόπουλος είχε ένα σοβαρό κώλυμα που τον εμπόδιζε να διεκδικήσει οποιαδήποτε διοικητική θέση. Δεν είχε συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε ως αθλητής, καθώς είχε κληθεί αρχές του 2015 να ξαναβγάλει δελτίο (αν και είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση) για να βοηθήσει την ομάδα που είχε ξεμείνει από πασαδόρο στην Λαμία – καθώς ο Σταύρος Κασαμπαλής είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων.

Πλέον δεν υφίσταται αυτό το κώλυμα, το οποίο σημειωτέον εμπόδιζε επισήμως τον Σιδηρόπουλο να αναλάβει με το γράμμα του νόμου και την διοικητική θέση του τιμ μάνατζερ στο τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, αν και τα καθήκοντα του γενικού αρχηγού τα άσκησε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Κατά συνέπεια, το ζήτημα είναι αν θέλει πράγματι ο ίδιος να ηγηθεί του νέου διοικητικού σχήματος του Ερασιτέχνη.

Ο ίδιος επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την φημολογία, που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες και πάλι έντονες διαστάσεις. Κάποια στιγμή ακούστηκε ότι ο ίδιος δεν θέλησε να έχει διοικητική εμπλοκή και μάλιστα από την ύψιστη προεδρική με το απλούστατο επιχείρημα ότι… δεν έχει εμπειρία από διοίκηση. Ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, αρκετοί αντιπαρέρχονται αυτό το επιχείρημα υποστηρίζοντας ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν απαιτούνται οι τεράστιες γνώσεις και θυμίζοντας ότι ο Σιδηρόπουλος ήταν κορυφαίος πασαδόρος, άρα το κατάλληλο άτομο για να κάνει πάσες τα διάφορα διοικητικά ζητήματα στους συνεργάτες του που θα εκλεγούν μαζί του στο νέο ΔΣ και να αναθέτει στον καθέναν την αποστολή του, ότι δηλαδή πρέπει ένας πρόεδρος να κάνει.

Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, αλλά φαίνεται ότι η ιδέα του να κατέβει για πρόεδρος του νέου ΔΣ του Ερασιτέχνη Εθνικού ο Άκης Σιδηρόπουλος είναι μια σκέψη που δεν εγκαταλήφθηκε ποτέ, κυρίως από την πλευρά της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός υπό τον Γιώργο Γεωργιάδη, που θα ήθελε έναν «δικόν του» άνθρωπο στην ηγεσία του συλλόγου. Από το ΤΑΑ Εθνικός άλλωστε δεν έχουν κρύψει την απογοήτευσή τους για την μέχρι στιγμής συνεργασία που είχαν με την κεντρική διοίκηση της ομάδας.

Τα πάντα βέβαια θα ήταν εύκολα, αν δεν υπήρχαν και εκείνοι που βλέπουν ακριβώς για αυτόν τον λόγο με μεγάλη καχυποψία την υποψηφιότητα του Σιδηρόπουλου, κυρίως από άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος και συχνά διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από την επιχορήγηση που κάθε χρόνο δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πηγαίνει στο επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ για να καλυφθούν τρύπες του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος, αντί να πηγαίνουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στην Εκλογική Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικός θα κληθούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη του από όλα τα τμήματα και όχι μόνο από το βόλεϊ και κατά συνέπεια, οι ισορροπίες είναι λεπτές. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι μετά και τον υποβιβασμό του ποδοσφαίρου, το βόλεϊ αποτελεί την βιτρίνα του συλλόγου, αλλά αρκετοί επίσης υποστηρίζουν ότι αυτό το τμήμα είναι (ημι)επαγγελματικό και θα έπρεπε να καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να «τραβά» από τα χρήματα που προορίζονται για τα υπόλοιπα, περιορίζοντας έτσι τις δυνατότητες της δικής τους ανέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος καλείται να σταθμίσει τα πράγματα και τελικά να αποφασίσει αν θα βγει μπροστά, όπως άλλωστε ουκ ολίγες φορές έχει κάνει στο παρελθόν. Έναν μήνα πριν τις πολυαναμενόμενες εκλογές που θα κρίνουν σε πολλά επίπεδα το μέλλον του ιστορικού συλλόγου, το όνομά του βγαίνει και πάλι στον αφρό, ως το μόνο ίσως που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αλλάξει και κυρίως θα αποκτήσει ρότα το «ακυβέρνητο» και «χρεωμένο» καράβι που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι μια δική του υποψηφιότητα, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί, δεδομένα θα προκαλέσει αίσθηση και είναι σίγουρο ότι θα συσπειρώσει τον κόσμο του βόλεϊ της περιοχής.