Δημοσίευμα χαρακτηρίζει «παράνομη» την εκλογή Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ! Η (άμεση) απάντηση της Ομοσπονδίας…

Παράνομη είναι η εκλογή του Ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του sdna που επικαλείται για αυτό το δημοσίευμα το καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, παραιτήθηκε στον Δεκέμβριο του 2014 και οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ για την εκλογή νέου προέδρου έγιναν τον Ιανουάριο του 2015 και ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Γκιρτζίκη. «Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, τα μέλη της ΕΠΟ έκαναν μια εντυπωσιακή “ντρίμπλα”», υποστηρίζει το δημοσίευμα που επικαλείται το καταστατικό της ΕΠΟ, όπου στο αρθρο 38  που φέρει τον τίτλο «πρόεδρος», αναφέρει χαρακτηριστικά:
«8. Εάν η θέση του Προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου. Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει ένα νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας».

Σύμφωνα με το άρθρο του sdna, η εκλογή του Γιώργου Γκιρτζίκη είναι παράνομη, διότι βάσει του συγκεκριμένου άρθρου οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τον Ιούνιο του 2015, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, και όχι τον Ιανουάριο του 2015. «Βέβαια, όλα αυτά πλέον δεν παραξενεύουν κανέναν. Ελλείψει Αντιπολίτευσης, βάσει του εκλογικού συστήματος των Ομοσπονδιών, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας “παίζουν” χωρίς αντίπαλο, αποφασίζοντας και διατάζοντας αναλόγως συμφερόντων», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ωστόσο από την πλευρά της ΕΠΟ δεν φάνηκαν να ανησυχούν και φρόντισαν αμέσως να δώσουν απάντηση στο θέμα που προέκυψε με την νόμιμη ή όχι εκλογή του Γιώργού Γκιρτζίκη στην προεδρία της, όχι όμως με επίσημη ανακοίνωση αλλά μέσω… κύκλω και διαρροών. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν από το Πάρκο Γουδή ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παρανομίας στο καταστατικό της ομοσπονδίας, καθώς αυτό εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο το Μάιο του 2015 και οι εκλογές έγιναν με παλιό που ήταν σε ισχύ όταν συγκλήθηκε η έκτακτη ΓΣ.

«Εξαντλείται η εφευρετικότητα κάποιων. Αφού είδαν ότι ο Γκιρτζίκης ούτε παραιτείται, ούτε έχει ψυχρανθεί με τους συνεργάτες του, ανακαλύπτουν παρανομία στην εκλογή του 15 μήνες μετά από αυτή», ανέφεραν χαρακτηριστικά από την Ομοσπονδία και συμπλήρωναν: «Το ισχύον καταστατικό της ΕΠΟ στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα και το οποίο βασίζεται στις οδηγίες που είχαν σταλεί από τη FIFA ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο του 2014».

«Όπως προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους, κάθε τροποποίηση στο καταστατικό, πόσω μάλλον ένα ολόκληρο νέο καταστατικό, τίθεται σε εφαρμογή όταν εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Το νέο καταστατικό ενεκρίθη από το Ειρηνοδικείο τον Μάιο του 2015. Συνεπώς όταν τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ακόμη σε ισχύ το παλιό καταστατικό. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξελέγη λοιπόν νόμιμα και με ισχυρότατη στήριξη 51 στις 55 ψήφους», σχολίαζαν στην ΕΠΟ.