Photos: 90 κλικ απο την δραματική πρόκριση της ΕΠΣ Ξάνθης επί της Κοζάνης στα πέναλτι

Ματς για γερά νεύρα που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι ήταν το πρώτο επίσημο της Μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης για το Region’s Cup, με τους Ξανθιώτες να πανηγυρίζουν έξαλα την δραματική πρόκριση τους στην Β’ φάση του θεσμού κερδίζοντας στα πέναλτι με 3-1 την ΕΠΣ Κοζάνης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ρούφο.

Ο πανύψηλος γκολκίπερ της Βιστωνίδας που όποτε χρειάστηκε στην κανονική διάρκεια καθάριζε κάθε επικίνδυνη σέντρα των φιλοξενούμενων αλλά και τα σουτ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην διαδικασία των πέναλτι καθώς με τις τρείς αποκρούσεις του οδήγησε τους Ξανθιώτες σε μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Παρουσία αρκετού κόσμου που σχεδόν γέμισε τις εξέδρες του ΔΑΚ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο 25′ άγγιξαν το γκολ όμως το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Στέλιου Τουργαϊδη κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη που στην συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ. Στο 32′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή τους στιγμή με τον Καραγεώργος να βγαίνει απέναντι στον Ρούφο όμως ο πολύπειρος κιπερ της Ξανθιώτικης ομάδας κράτησε το μηδέν που ήταν και το σκόρ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι και στο 52′ ο Μαρούδας βγήκε απέναντι στον Ρούφο όμως το σουτ του πέρασε άουτ, με τους Ξανθιώτες να απαντούν στο 62′ με το σουτ του Κυριαζίδη να περνά ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 79′ η Ξάνθη που έλεγχε την αναμέτρηση έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά απο ωραία πάρα του Καραγκιόζη ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη που ταχύτατα βγήκε και πρόλαβε τον Ξανθιώτη επιθετικό πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες μετά απο 90′ λεπτά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν και έτσι να οδηγούμαστε στην παράταση.

Στο ημίωρο της παράτασης οι δύο ομάδες έπαιζαν αρκετά προσεκτικά με τους Ξανθιώτες να έχουν την καλύτερη στιγμή της διαδικασίας στο 7′ λεπτό με το σουτ του Γιάννη Καραγκιόζη πάνω στην γραμμή της περιοχής να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αθανασιάδης. Έτσι καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε μετά απο 120′ λεπτά οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτη εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι με τον Αποστολίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ρούφου για το 1-0, σκόρ που έμεινε καθώς ο Αθανασιάδης νίκησε απο τα 11μέτρα των Γιάννη Καραγκιόζη. Ο Ρούφος έδωσε ξανά ψυχολογία στους Ξανθιώτες πιάνοντας το πέναλτι του Τσιούκρα, με τον Στέλιο Τουργαϊδη να ευστοχεί και να κάνει το 1-1. Ο Ρούφος έστησε και πάλι τείχος στο Ξανθιώτικο τέρμα νικώντας τον Ντούκα, με τον Πέτρο Σαρηγιαννίδη να δίνει το προβάδισμα για την ομάδα της Ξάνθης νικώντας τον Αθανασιάδη για το 2-1. Επόμενος εκτελεστής ο Μαλούτας που αφού εξόργισε τον γκολκίπερ της Ξανθιώτικης ομάδας με κάτι που του είπε είδε τον γίγαντα Ρούφο να απλώνει το κορμί του στην γωνιά του και να τον νικά. Τελευταίος εκτελεστής ο Μπάμπης Κυριαζίδης που με ψυχραιμία ξεγέλασε τον κίπερ της Κοζάνης κάνοντας το τελικό 3-1 και τους Ξανθιώτες να ξεσπούν σε έξαλλα πανηγύρια για την επική τους πρόκριση.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του θεσμού την ΕΠΣ Θράκης, σε έδρα που θα οριστεί μετά απο κλήρωση και σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΟ. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης της ΕΠΣ Δράμας με βοηθούς τους Ευάγγελο Χασιώτη και Κωνσταντίνο Τσακίρη της ΕΠΣ Δράμας.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (Απ. Κουτρουλός): Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Τζαμπάζ Χακή (111′ Αλή Γκιογκιόρ), Τουργαΐδης Κ, Κατσής (54′ Κυριαζίδης), Σαρηγιαννίδης Π, Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης Στ., Καραγκιόζης, Κοτόπουλος (70′ Μπαϊρακταρίδης)

ΕΠΣ Κοζάνης (Γ. Παπακώστας): Αθανασιάδης, Ντούκα, Κουτσομήτρος, Ντούρμισι, Νασιόπουλος, Τσιούκρας, Κέσογλου (46′ Διβηκέλης), Μαλουτάς, Ακριτίδης (81′ Τσακμάκης), Καραγεώργος (91′ Αποστολίδης), Μαρούδας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS