Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο μπαράζ του Άθλου Ορεστιάδας με τα Χανιά (14:30, LIVE ThrakiSportS)

Την άνοδό της στην Α2 Κατηγορία Ανδρών διεκδικεί ο Άθλος Ορεστιάδας το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, σε έναν αγώνα μπαράζ με τα Χανιά για μια θέση στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Η ομάδα του Έβρου, που δεν έχει καν συμπληρώσει χρόνο από την ίδρυσή της, κατάφερε στην πρώτη της εμφάνιση στα γήπεδα να κατακτήσει τον τίτλο με σχετική άνεση στον Δ’ Όμιλο της Β’ Εθνικής, που διοργάνωσε η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

Επειδή όμως στον όμιλο μετείχαν μόλις άλλες τρεις ομάδες, ο Έβρος Σουφλίου, ο Ερμογένης Ξάνθης και η Καβάλα, η ΕΟΠΕ όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αποφάσισε να μην κερδίσει ο πρωταθλητής απευθείας την άνοδο αλλά μέσα από αγώνα μπαράζ με τον πρωταθλητή Κρήτης, που επίσης έχει λίγες ομάδες.

Εκεί τον τίτλο κατέκτησαν τα Χανιά, που είχαν αναδειχθεί πρώτα στην κανονική διάρκεια και επικράτησε με 2-1 νίκες στα πλέι οφ της ΓΕΗ, της ομάδας δηλαδή από το Ηράκλειο που προκρίθηκε στον τελικό. Οι αγώνες τους ολοκληρώθηκαν πριν δύο εβδομάδες σε αντίθεση με τον Άθλο που έχει δυο μήνες που έχει ολοκληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις.

Η αγωνιστική απραξία είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα της Ορεστιάδας, που όλο αυτό το διάστημα έδωσε απλά ορισμένα φιλικά με ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής, δυο ομάδες που θα συναντήσει στην Α2 Ανδρών αν και εφόσον καταφέρει να πάρει τη νίκη και μαζί την άνοδο.

Παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχει, ωστόσο στην ιστορία των μπαράζ των πρωταθλητών της ΕΣΠΕΘΡ με την ΕΣΠΕΚ κερδίζουν πάντα οι πρώτοι, πρόπερσι με την ΑΕ Κομοτηνής και πέρυσι με τον ΑΟ Σερρών. Φέτος θα τριτώσει το καλό με τον Άθλο Ορεστιάδας;

Θα το μάθουμε το απόγευμα. Ο αγώνας διεξάγεται στο Κατσάνειο της Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης στις 14:30 και θα υπάρχει απευθείας ενημέρωση από το ThrakiSportS.

Ενόψει του αγώνα του Άθλου, η ΕΣΠΕΘΡ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με την ευκαιρία του αγώνα μπαράζ του Άθλου Ορεστιάδας με τον ΣΦΠ Χανίων, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ, εύχονται στον εκπρόσωπο και Πρωταθλητή της Ένωσής μας, ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, καλή επιτυχία και ευόδωση των προσπαθειών αθλητών, προπονητών και ανθρώπων της ομάδας, για την άνοδο στην Α2 ΑΝΔΡΩΝ».