Νίκη στο πρώτο φιλικό για την Εθνική Εφήβων, που πήγε σε δήμαρχο, μητροπολίτη και Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (+ photos)

Με 28-20 νίκη η Εθνική Εφήβων της Ελλάδος την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Ο αγώνας φιλοξενήθηκε μπροστά σε 500 φιλάθλους και ήταν το πρώτο παιχνίδι αυτής της ομάδας, η οποία δουλεύει από την αρχή της σεζόν με στόχο το Euro 2016 που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Λιθουανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά διαστήματα είχε πολύ καλή παρουσία και έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή. Με ανοιχτή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις η ελληνική ομάδα κατάφερε να χτίσει μια διαφορά την οποία κράτησε μέχρι το τέλος.

Μάλιστα αυτή έφτασε ακόμα και τα 10 γκολ (25-15) στο 54’ με τέρμα του Καραμπουρνιώτη. Αύριο στις 12:00 οι δύο ομάδες θα δώσουν το δεύτερο και τελευταίο φιλικό τους παιχνίδι στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Βουλγαρία ήταν ανταγωνιστική και ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Εμείς παρά τον λίγο χρόνο προετοιμασίας δείξαμε συγκέντρωση, δυναμική και σίγουρα υπάρχει μέλλον».

Νωρίτερα οι παίκτες της Εθνικής είχαν επισκεφθεί τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, πήραν τις ευλογίες από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άνθιμο, ξεναγήθηκαν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ενώ έδωσαν χαρά και κατά την συμβολική και γεμάτη συναισθήματα επίσκεψή τους στο Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

eidikosxoleio03Οι διεθνείς αθλητές έτυχαν πολύ όμορφης υποδοχής από τους ανθρώπους του σχολείου που είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή με τους μαθητές να τραγουδούν και να χαίρονται με την ψυχή τους. Οι διεθνείς αθλητές με την σειρά τους μοίρασαν δώρα στους μαθητές του σχολείου, ενώ ο Πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων Κώστας Αλεξκιάδης παρέδωσε στον υποδιευθυντή του σχολείου και προπονητή του Αστέρα Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Μαλκόπουλο μια φανέλα και μία μπάλα της Εθνικής ομάδας για να κοσμεί το σχολείο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή, κάλεσε τους μαθητές το απόγευμα στο γήπεδο, ενώ τόνισε ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος είναι πολύ ευαίσθητη και έχει πραγματοποιήσει πολλές κοινωνικές δράσεις.

dimarxos02Πιο πριν, η αποστολή της Εθνικής Εφήβων έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη. Ο Δήμαρχος χαιρέτισε έναν έναν τους αθλητές της ομάδας και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία με την Ομοσπονδία και θα κάνει ότι χρειαστεί, ώστε το χάντμπολ να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στον υπεύθυνο από τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Χαραλαμπάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπόδειγμα παράγοντα.

Από πλευράς της Ομοσπονδίας ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης παρέδωσε στον Δήμαρχο μία ιστορική εμφάνιση της Εθνικής Ανδρών –υπογεγραμμένη από τους διεθνείς- που την φορούσε ο σπουδαίος Αλέξης Αλβανός σε ένα από τα τελευταία του παιχνίδια με την «γαλανόκευκη».

mitropolitis02Η μέρα είχε ξεκινήσει με επίσκεψη στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έδωσε τις ευλογίες του στους νεαρούς αθλητές και τους μίλησε για την αξία του να αγωνίζεσαι και να έχεις πάντα πίστη και θέληση. Ο σεβασμιότατος χάρισε από ένα κομποσκίνι και ένα βιβλιαράκι σε όλα τα μέλη της αποστολής, ενώ από την πλευρά της η Ομοσπονδία μέσω των εκπροσώπων της Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη και Προέδρου των Εθνικών ομάδων Κώστα Αλεξιάδη, παρέδωσαν στον Μητροπολίτη μία φανέλα της Εθνικής και μία μπάλα με τις υπογραφές των αθλητών.

Επίσης, η αποστολή της Εθνικής επισκέφθηκε το Εθνολογικό Μουσείο και οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια και σπουδαία ιστορία της Θράκης. Το μεσημέρι της Τρίτης διεξάγεται στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο δεύτερος και τελευταίος φιλικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Εφήβων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το τελευταίο 24ωρο της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη…