Την απομάκρυνση από το ποδόσφαιρο Γκιρτζίκη και Τζελέπη ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής

Την θέση ότι η ΕΠΟ πρέπει να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση για να αποφευχθεί το Grexit, επιδιώκοντας να μεταθέσει τις όποιες δικές του ευθύνες αποκλειστικά στην Ομοσπονδία σε σχέση με τον κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, εξέφρασε για ακόμα μία φορά την Πέμπτη ο Σταύρος Κοντονής, μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την αντιπροσωπία της FIFA και της UEFA.

Σε αυτήν την συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο συνολο του αθλητικού (και μη) Τύπου, ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε αυτό-κάθαρση από την ΕΠΟ και επεσήμανε ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο τουλάχιστον 15 πρόσωπα σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Στην σχετική λίστα που παρουσίασε, περιλαμβάνεται το όνομα του Ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη αλλά και του κομοτηναίου αναπληρωτή προέδρου της Super League Δημήτρη Τζελέπη  (τους βλέπετε αριστερά και δεξιά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη, που τουλάχιστον γλίτωσε από τα πυρά Κοντονή!).

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής έθεσε θέμα για τους  Γκιρτζίκη, Τοπολιάτη, Μποροβήλο, Μαζαράκη, Καραμελίδη (πρόεδρος ΚΕΔ), Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Οικονομίδη, Καλογιάννη, καθώς και τα δύο μεγαλοστελέχη της, Παπανικολάου και Υφαντή. Επίσης, ζήτησε να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος, όπως προαναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Δ. Τζελέπης, ενώ ζήτησε και την άμεση αλλαγή των μελών της ΚΕΔ.

Σε αυτή τη λίστα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κωστάκης Κουτσοκούμνης που ήρθε ως επικεφαλής της τριμελούς αντιπροσωπίας της FIFA στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε: «Δεν μπορεί η FIFA να απομακρύνει τους παράγοντες που έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Αυτό μπορεί να το κάνει η ίδια η ΕΠΟ, ενώ η σύνθεση της ΚΕΔ δεν πρέπει να αφορά την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού εξέλαβαν την απάντηση αυτή ως έμμεση παραδοχή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ότι υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το δίκαιο των κινήσεων της κυβέρνησης. Από την πλευρά της ΕΠΟ έκριναν επίσης ότι η απάντηση τους καλύπτει, καθώς καθιστά σαφές ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι ζήτημα αποκλειστικά της ΕΠΟ και δεν πέφτει κανένας λόγος στην κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβάλει τα πρόσωπα που θα διοικούν το ποδόσφαιρο, από την στιγμή που αυτά είναι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένα.

Πάντως, την ώρα που το ρεπορτάζ από την πλευρά της FIFA και της UEFA προμηνύει δύσκολες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο που κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό από τον υπόλοιπο κόσμο, από το υφυπουργείο Αθλητισμού εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο να ξαναξεκινήσει το κύπελλο, λέγοντας ότι τυχόν αποκλεισμός είναι πρόβλημα της ΕΠΟ και όχι δικό τους. Στην ΕΠΟ πάντως, συνεργάτες του Γ. Γκιρτζίκη εκτιμούσαν ότι παρά τα όσα λένε από το υφυπουργείο, τελικά Grexit δεν θα υπάρξει, αφού πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος να πάρει μια απόφαση που θα αποκλείσει την Ελλάδα και για αυτό εκτιμούν ότι θα βρει την φόρμουλα για να ξαναξεκινήσει το κύπελλο. Ίσως αυτήν την λύση την προσφέρει η δικαστική εξουσία, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να εκδικαστεί η σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσεχή εβδομάδα…