Νέο λαβράκι στο Τελωνείο των Κήπων –  57χρονος έκρυβε μισό κιλό ηρωίνη μέσα στον σάκο του

Σε ακόμα μία σύλληψη για ναρκωτικά προχώρησαν οι τελωνειακοί στο Τελωνείο των Κήπων. Η ηρωίνη ήταν επιμελώς κρυμμένη σε σακίδιο πλάτης το οποίο μετέφερε 57χρονος Βούλγαρος κατά την επιστροφή του από ολιγοήμερο ταξίδι στην Τουρκία.

narkotikaΌλα έγιναν την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Ήταν 23:00 όταν στην είσοδο του τελωνείου έφθασε από την Τουρκία λεωφορείο τακτικής γραμμής Κωνσταντινούπολη – Αθήνα. Ο 57χρονος κίνησε τις υποψίες και για τον έλεγχο «επιστρατεύτηκε» ο σκύλος ανιχνευτής DIEGO.

Μόλις ο σκύλος «μάγκωσε» το σακίδιο του δράστη, στο τελωνείο σήμανε συναγερμός. Όπως αποδείχθηκε, στην πλάτη του σακιδίου, με μαεστρία, είχε αφαιρεθεί η εσωτερική επένδυση και στη θέση της τοποθετήθηκε χαρτοφύλακας με ύποπτη μπεζ σκόνη. Με τεστ του Τελωνείου αλλά και από την Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης ταυτοποιήθηκε η ναρκωτική ουσία ηρωίνη. Το ναρκωτικό (554 γραμμάρια) κατασχέθηκε και ο δράστης συνελήφθη. Από το Τελωνείο σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.

Νωρίτερα , το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνελήφθη ημεδαπός καθώς στο χώρο εφεδρικού τροχού (ρεζέρβα) του Ι.Χ αυτοκινήτου του είχε κρύψει επιμελώς καπνικά και φυτοφάρμακα.

Ο ημεδαπός επέστρεφε στη χώρα μας από ολιγόωρο ταξίδι στην Τουρκία. Κατά τον έλεγχο οι Τελωνειακοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Τελωνείου εντόπισαν τα κρυμμένα και συνέλαβαν το δράστη. Κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες φυτοφαρμάκων, 110 πακέτα τσιγάρα, και 20 πακέτα καπνός.

Ο δράστης κατέβαλε στο Τελωνείο διοικητικό πρόστιμο 1.536 ευρώ για τα καπνικά και 768 ευρώ για τα φυτοφάρμακα. Επιπλέον για τα φυτοφάρμακα σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr