Δημιούργησε δύο γκολ ο Τόρο αλλά δεν ήταν… αρκετά! Επιστροφή στις ήττες για την Εθνική

Δύο πρόσωπα έδειξε η Εθνική Ελλάδας στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Ισλανδία, με την Εθνική μας παρότι να μπαίνει πολύ δυνατά και να προηγείται με 2-0 εν τέλει γνώρισε την ήττα απο την Ισλανδία  στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Καραϊσκάκη”.

AdTech AdΤο ξεκίνημα ήταν ονειρικό και στο 19’ ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης κέρδισε το πέναλτι με τον Φορτούνη να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ. Η ψυχολογία πήγε με το μέρος της Ελλάδας και έτσι έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 31’ όταν ο Φορτούνης με ωραίο σουτ μετά απο σέντρα του Τοροσίδη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης κάνοντας το 2-0, με τον Τόρο να έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στη συνέχεια ωστόσο η πολύ κακή αντίδραση των διεθνών μας κυρίως στα στημένα επέτρεψε στους Ισλανδούς να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση. Στο 34’ ο Τραούστασον που είχε μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό νωρίτερα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ελλάδας και μείωσε σε 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Εθνική μας μπήκε δυνατά είχε δοκάρι με τον Τζιόλη, ωστόσο στο τελευταίο 20λεπτο η Ισλανδία έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και κατάφερε όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά να φύγει και νικήτρια απο το γήπεδο. Στο 70’ ο Ίνγκασον με ωραία γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, ενώ δέκα λεπτά ο Σίγκθορντσον με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, προκαλώντας απογοήτευση για το αποτέλεσμα αλλά και για τα πολλά αμυντικά λάθη τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

Ο προπονητής της Εθνικής Μίχαελ Σκίμπε χρησιμοποιήσε για 77′ λεπτά τον Βασίλη Τοροσίδη προτού δώσει την θέση του στον Πέτσο, ενώ παρότι έκανε 5 αλλαγές δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81′ Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77′ Ταχτσίδης), Τοροσίδης (77′ Πέτσος), Χολέμπας, Καρέλης (46′ Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46′ Βέλλιος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάγκερμπακ, Χάλγκριμσον): Κρίστινσον (46′ Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83′ Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46′ Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46′ Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61′ Σίγκτορσον), Τράουστασον (46′ Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον.