ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον (αήττητο) Αστέρα Καβάλας

Σαν τρένο πέρασε και από την Αλεξανδρούπολη ο Αστέρας Καβάλας, καθώς επικράτησε με 69-93 του Εθνικού στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του δευτέρου ομίλου του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς και συγκομιδή δέκα νικών και επτά ηττών, ενώ ο σύλλογος της Καβάλας είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και δεκαέξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Όπως αναφέρουν τα gipedatouevrou, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-5 με πέντε συνεχόμενους πόντους του Παπαδόπουλου. Οι παίκτες του Γιώργου Κανδύλη αντέδρασαν άμεσα κάνοντας ένα σερί 6-0 με τέσσερις πόντους του Παπαλαμπίδη και δύο του Φωτιάδη και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 6-5. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ μέχρι το 13-11, καθώς στη συνέχεια ο Αστέρας Καβάλας σημείωσε έξι αναπάντητους πόντους και προηγήθηκε με 13-17. Δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα σερί τριπόντων και από τιος δύο ομάδες, κάποια στιγμή ο Εθνικός μείωσε στο καλάθι στο 24-26, αλλά μέχρι εκεί. Με δύο σερί 6-0 στην διάρκεια της περιόδου αυτής, η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (30-43). Το τάιμ άουτ του Κανδύλη αφύπνησε γα λίγο τους Εβρίτες που μείωσαν με ένα σερί 5-0 και με εύστοχο τρίποντο του Οικονόμου, ο Εθνικός κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στο ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Εθνικός κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα στους έξι πόντους (41-47). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και  έκαναν ένα σερί 9-0. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να μειώσει στη συνέχεια σε 49-59 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την διαφορά στους δέκα και τον Αστέρα να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

Καθοριστικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν τα πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου, όταν οι οι παίκτες του Εθνικού επιχείρησαν να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία του Αθανασιάδη και με περισσότερες λύσεις στην επίθεση, κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους και να φτάσουν στην τελική επικράτησημε 69-93.

Πρώτος σκόρερ για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήταν ο Οικονόμου με 22 πόντους και τον ακολούθησε ο Δουρδούλης με 13. Από την ομάδα του Αστέρα ο Αθανασιάδης σημείωσε 25 πόντους, ενώ τέσσερις ακόμη αθλητές πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Ιωαννίδης 19, Μπόζης 11, Παπαδόπουλος 11, Μαρκόπουλος 10). Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή Καβάλας και ο Αστέρας Καβάλας θα φιλοξενήσει τον Αρίωνα Ξάνθης.

Διαιτητές: Σακελλαρίδης – Πανιτσούδης.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 38-47 (ημίχρονο), 54-64, 69-93 (τελικό  αποτέλεσμα)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Σιταρίδης Δ. 3, Σιταρίδης Κ. 5, Οικονόμου 22, Δουρδούλης 13, Φωτιάδης 8, Παυλίδης, Θεολογίδης 8, Ανδρονικίδης 2, Δαλακούρας 3, Δεληδήμος, Παπαλαμπίδης 5

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Παπαζώτος 9, Θανάση 2, Μπόζης 11, Μαρκόπουλος 10, Ζωτίδης, Μουσίκας, Αθανασιάδης 25, Παπαδόπουλος 11, Ιωαννίδης 19, Καγιάς 4, Μυτικόπουλος 2