Volley League: Τα σενάρια αποφυγής της Ορεστιάδας από τα πλέι άουτ και τα… μπαράζ παραμονής με τον Άρη

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Volley League, με τον ΑΟ Ορεστιάδας μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα να μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού και να περιμένει εκτός του δικού του αποτελέσματος στο ντέρμπι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο “Μιχάλης Παρασκευοπουλος”, αρνητικά αποτελέσματα των αντιπάλων του Ηρακλή και Άρη, ώστε να αποφύγει το μαρτύριο των πλέι άουτ με τον Άρη.

Αυτή τη στιγμή για να συμμετάσχει ο εντέκατος Άρης στα πλει άουτ με μειονέκτημα έδρας θέλει διαφορά μικρότερη των επτά πόντων από τον δέκατο, αλλιώς υποβιβάζεται απευθείας μαζί με την Λαμία που ήδη αποχαιρέτησε.

Μια αγωνιστική πριν το τελος, η όγδοη Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 έχει 25 βαθμούς αλλά με το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με Ηρακλή και Ορεστιάδα παραμένει στην κατηγορία και δεν την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθεί ο ένατος Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 με 23 βαθμούς, η Ορεστιάδα με 22 βαθμούς και ο Άρης με 17 βαθμούς. Με βάση την προκήρυξη επειδή η διαφορά του ΑΟΟ και Αρη είναι μικρότερη των επτά πόντων (πέντε), αυτή την στιγμή στην σειρά των πλέι άουτ θα συμμετέχουν οι δυο αυτές ομάδες, με αυτον που θα πετύχει τρεις νίκες να παραμενει στην κατηγορία.

Ωστόσο αν η Ορεστιάδα νικήσει τον Εθνικό που θεωρητικά ενδιαφέρεται για την εξάδα και Ευρώπη, θα περιμένει ήττα 3-0 ή 3-1 του Ηρακλή στην Σύρο επί του αδιάφορου Φοίνικα είτε φυσικά ήττα του Άρη από τον αδιάφορο ωστόσο Παναθηναικό στην Θεσσαλονίκη, για να γλιτώσει από την δοκιμασία των πλέι άουτ (φωτογραφία από τον αγώνα του περασμένου Νοεμβρίου ανάμεσα σε Άρη και Ορεστιάδα με ένα καρφί του Ανδρεάδη, που πλέον όμως αγωνίζεται στη Σύρο) .

Αναλυτικά, όλα τα σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του άλλου Σαββάτου:

1. Ήττα ΑΟ Ορεστιάδας με οποιδήποτε σκορ (22 ή 23 βαθμοί του ΑΟΟ): Αγωνίζεται με Άρη ακόμα και αν αυτός χάσει με καθαρό σκορ από τον Παναθηναικό και ο Ηρακλής αποφευγει τα πλει αουτ ανεξαρτήτου αποτελέσματος στην Σύρο.

2. Νικη ΑΟ Ορεστιάδας με 3-2 (24 βαθμοί): Σε αυτή την περίπτωση περιμένει καθαρή ήττα του Ηρακλή 3-0 ή 3-1 στην Σύρο και στέλνει τον “γηραιό” πάνω στον Αρη. Σε διαφορετική περίπτωση σε ήττα του Ηρακλή με 3-2 ή νίκη του στην Σύρο, αγωνίζεται αυτή με τον Αρη εαν αυτός πάρει έστω εναν βαθμό με τον Παναθηναικό. Αν ο Παναθηναικός κερδίσει με καθαρό σκορ, υποβιβαζεται απευθείας ο Άρης.

3. Νίκη Ορεστιάδας με 3-0 ή 3-1 (25 βαθμοί) και ήττα Άρη (17 ή 18 βαθμοί): Στην περίπτωση αυτή ο Άρης υποβιβάζεται απ’ευθειας, ανεξαρτητα τί θα γίνει στην Σύρο.

4. Νίκη Ορεστιάδας με 3-0 ή 3-1 (25 βαθμοί) και νίκη Άρη (19 ή 20 βαθμοί): Σε αυτή την περίπτωση επειδή η διαφορά αναμεσα σε Αρη και ΑΟΟ είναι μικρότερη των επτά βαθμών, ο ΑΟΟ περιμένει ήττα του Ηρακλή (23 ή 24 βαθμοί) στην Σύρο και σώζεται οριστικά με τους Θεσσαλονικείς να λύνουν μεταξύ τους τις διαφορές. Αν όμως κερδίσει ο Ηρακλής φτάνει τους 25 ή 26 βαθμούς και στέλνει ΑΟΟ και Άρη στους αγώνες παραμονής.