ΕΠΣ Έβρου: Στέφεται πρωταθλήτρια με νίκη επί του Ποντιακού η ΑΕ Διδυμοτείχου

Τον τίτλο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος φιλοδοξεί να κατακτήσει η ΑΕ Διδυμοτείχου το απόγευμα της Κυριακής, κάτι που θα το καταφέρει αν φύγει νικήτρια από την Αλεξανδρούπολη.

Την ώρα που στην πρωτεύουσα του νομού θα διεξάγεται το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό και τον Άρη Θεσσαλονίκης για την Γ’ Εθνική, είναι πολύ πιθανό λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά να στέφεται ο φετινός πρωταθλητής.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου την περασμένη Κυριακή νίκησε με 2-0 την Ένωση Άνθειας Αριστείνου, εξασφαλίζοντας και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αφού στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί μόλις με 1-0. Αν λοιπόν η διαφορά των τριών βαθμών γίνει έξι, τότε η υπόθεση τίτλος θα έχει κριθεί και μαθηματικά.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην 19η αγωνιστική και να υπολείπονται άλλες τρεις, ωστόσο αν κερδίσει η ΑΕΔ τον Ποντιακό και με δεδομένο ότι η Ένωση Άνθειας Αριστείνου γνώρισε το Σάββατο εντός έδρας ήττα-σοκ από το Άλεξ, ο τίτλος θα έχει κριθεί και μαθηματικά.

Βλέπετε, μπορεί να απομένουν πέρα από την τρέχουσα άλλες τρεις αγωνιστικές για το τέλος, ωστόσο για την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου τα παιχνίδια είναι δύο, καθώς δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της. Με δύο παιχνίδια να απομένουν, μπορεί να συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς.

Αυτήν την στιγμή έχει 43 και το Διδυμότειχο 46. Αν κερδίσει λοιπόν το απόγευμα της Κυριακής, φτάνει τους 49. Η διαφορά ανεβαίνει στους έξι και δεδομένου ότι ευνοείται στην ισοβαθμία, θα μπορεί από τώρα να πανηγυρίζει τον τίτλο και να κάνει σχέδια για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική τον Μάιο.