ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Στην Καβάλα για τον “τελικό” οι Νεάνιδες της Ασπίδας Ξάνθης

Το παιχνίδι της… χρονιάς για το πρωτάθλημα των Νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα διεξαχθεί σήμερα(23/3) στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδιών στην Καβάλα μεταξύ των Πάνθηρων Καβάλας και της Ασπίδας Ξάνθης.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στα πλαίσια της εξ’ αναβολής της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νεανίδων, και θα αγωνιστούν οι δύο καλύτερες ομάδες της σαιζόν, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο της συγκεκριμένης ηλιακής κατηγορίας για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι Νεάνιδες της Ασπίδας βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο των νικών μετά απο 6 παιχνίδια, ενώ η ομάδα της Καβάλας έχει 4 νίκες και μία ήττα, αυτή απο την Ασπίδα στο Εύμοιρο με  65-53. Τα κορίτσια του Νεδήμ Καρά Αχμέτ σίγουρα θέλουν τη νίκη για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της πρώτης θέσης ακόμα και απο σήμερα όταν και αήττητες, ωστόσο ακόμη και με ήττα  παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Βλέπεται για να μπορούν να ελπίζουν οι Πάνθηρες για τον τίτλο, έχοντας να δώσουν ακόμη δύο παιχνίδια για το τέλος σε αντίθεση με την Ξάνθη που έχει άλλο ένα εκτός φυσικά απο το μεταξύ τους, θα πρέπει να κερδίσουν με πάνω απο 12 πόντους για να καλύψουν την διαφορά του πρώτου αγώνα. Οποιαδήποτε ήττα της Ξανθιώτικης ομάδας με κάτω απο 12 πόντους την καθιστά το απόλυτο φαβορί και στο τελευταίο της ματς με τους Τιτάνες Δράμας στο Εύμοιρο θα κατακτήσουν τον τίτλου. Σε περίπτωση νίκης της Καβαλιώτικης ομάδας με 12 πόντους, να ισοφαρίσουν δηλαδή την διαφορά του πρώτου αγώνα, η πρωτιά θα κριθεί στις διαφορές σε άμυνα και επίθεση των δύο ομάδων.

Την αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδιών θα διευθύνουν οι Ανεστάκης και Σαρόγλου Χ.