Το pregame του αγώνα Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17.00, LIVE ThrakiSportS)

Σημαντικό αγώνα για την προτελευταία αγωνιστική, που πιθανότατα θα κρίνει την 5η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Volley League, δίνει ο έβδομος Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Κυψέλη απέναντι στον πέμπτο Παναθηναικό που έχει το μυαλό του και στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (LIVE, 17.00 ThrakiSportS).

Από καλές εμφανίσεις νίκες επί του Παμβοχαϊκού και του Φοίνικα Σύρου προέρχεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και θέλει να συνεχίσει το σερί αυτό με νίκη ωστε να μειωσει την διαφορά από τους τέσσερις βαθμούς που τον χωρίζουν με τους “πράσινους” για να ελπίζουν στην κατάληψη της 5ης θέσης ή στη χειρότερη της 6ης θέσης που υπό προυποθέσεις μπορούν να τους οδηγήσουν και πάλι στην Ευρώπη όπως συνέβη και φέτος.

Ο κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Χρήστος Κιόσης είπε: «Εφόσον φτάσαμε έως εδώ θα παλέψουμε για να πάρουμε την 5η θέση. Δεν έχουμε άγχος και πάμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση και το δείξαμε στον αγώνα με τον Φοίνικα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Στον Α΄γύρο έγινε μεγάλη μάχη που κρίθηκε στον πόντο και πιστεύω πως κάτι ανάλλογο θα γίνει και αύριο».

Από την άλλη και ο Παναθηναϊκός, παρα τις εκτός έδρας ήττες του από Παναχαικη και Ηρακλή, προέρχεται από νίκη επί του Παμβοχαϊκού και καλή εμφάνιση στο φιλικό με την αιγυπτιακή Ζάμαλεκ. Οι πράσινοι έχουν 31 βαθμούς, έναντι 27 του Εθνικού και έναντι και του Παμβοχαϊκού που επίσης έχει 27 βαθμούς, αρκούνται και με νίκη 3-2 σετ για να εξασφαλίσουν την 5η θέση ανεξάρτητα από τον αγώνα με τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος δήλωσε: «Πρόκειται για το ματς “κλειδί” ώστε να εξασφαλίσουμε την 5η θέση αλλά και να έχει αντίκτυπο η νίκη κόντρα στον Παμβοχαϊκό την περασμένη εβδομάδα, όπου παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί, περιορίζοντας τα λάθη μας. Αυτή την εικόνα θα προσπαθήσουμε να έχουμε και κόντρα στον Εθνικό, ώστε να πάμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου έχοντας μια ακόμη νίκη σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση. Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο έτοιμοι να διεκδικήσουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι το κύπελλο».

Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Βουδούρης και Νικολόπουλος.

Σε 25 αναμετρήσεις από το 1998 ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στις νίκες με 19-6. Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει 12 αναμετρήσεις και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 10-2 στις νίκες.

Στον Α΄γύρο ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 σετ με πόντους 113-112 οπότε θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα του αγώνα στην Κυψέλη σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμίσουν στο τέλος της κανονικής περιόδου.