Πρωτιά μαθητών του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στο Διαγωνισμό «Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης»

Την πρώτη θέση στον «5ο διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης» του κολλεγίου Ανατόλια κατέκτησαν τρεις μαθητές του 4ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας σε δύο χρονικές περιόδους, στις 30 και 31 Ιανουαρίου (προημητελικοί, ημιτελικοί) και στις 6 Μαρτίου οι τελικοί

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Αντώνης Φούρφαρος, Απόστολος Κουζούκος και Χρήστος Παυλίδης , συναγωνίσθηκαν 182 τριμελής ομάδες από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να περάσουν στον προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό ως πρώτη ομάδα συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Στον τελικό συναγωνισθήκαν με 6 ομάδες τις οποίες και νίκησαν κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

 

Πηγή:  http://radiomax.gr