ΕΠΣ Ξάνθης: Μεγάλη μάχη και για τον κορυφαίο σκόρερ! Οι έντεκα πρώτοι πέντε στροφές πριν το τέλος

Πέρα απο την διεκδίκηση του τίτλο μεγάλη μάχη έχουμε και για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της Α’ κατηγορίας, οπού και εκεί όπως είναι φυσιολογικό τον τίτλο διεκδικούν ποδοσφαιριστές των δύο κορυφαίων με βάση την βαθμολογική κατάταξη ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στους 11 πρώτους σκόρερ  μόνο οι Ανδρίκου, Ξαντινίδης και Γιαπουτζής δεν αγωνίζονται στις δύο πρωτοπόρους της Α’ κατηγορίας, ενώ ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Χριστοφορίδης που αγωνιζόταν με τα χρώματα του Άρη Αβάτου αλλά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο μετακόμισε στην Θαλασσιά.

Στην κορυφή σε σχέση με το τέλος του πρώτου γύρου(θυμηθείτε ΕΔΩ) είχαμε ανατροπή με τον επιθετικό του Ορφέα Γιάννη Καραγκιόζη με 13 τέρματα σε 8 αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου! έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των σκόρερ ξεπερνώντας τους Σαρηγιαννίδη και Χριστοφορίδη της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως για τον πρωτοπόρο Ορφέα από τα συνολικά 89 τέρματα που έχει πετύχει τα 59 τα έχουν πετύχει οι Καραγκιόζης, Μουμίνογλου, Μαυρόπουλος και Χαραλαμπίδης. Ενώ για την Αναγέννηση Θαλασσιάς απο τα 61(τα 3 είναι άνευ αγώνα με την Λευκόπετρα) τέρματα της ομάδας μέχρι τώρα τα 43 τα έχουν πετύχει οι Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Στέλιος Τουργαίδης και Καζάκης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους έντεκα κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος πέντε στροφές πριν το τέλος:

22 γκολ: Γιάννης Καραγκιόζης(Ορφέας Ξάνθης)

18 γκολ: Πέτρος Σαρηγιαννίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

16 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης(Άρης Αβάτου(13)/Αναγέννηση Θαλασσιάς(3))

15 γκολ: Δημήτρης Ανδρίκου(Ασπίδα Ξάνθης)

14 γκολ: Τουγιάλ Μουμίνογλου(Ορφέας Ξάνθης)

13 γκολ: Κώστας Ξαντινίδης(Αστέρας Μαγικού), Λάζαρος Μαυρόπουλος(Ορφέας Ξάνθης)

12 γκολ: Στέλιος Τουργαίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

11 γκολ: Θόδωρος Γιαπουτζής(Άρης Πετεινού/σταμάτησε το ποδόσφαιρο)

10 γκολ: Γιάννης Καζάκης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Μάνος Χαραλαμπίδης(Ορφέας Ξάνθης)