Εικόνες ντροπής στο Κάστρο Καλέ του Διδυμοτείχου – Καταστρέφονται μέρα μέρα τα αρχαιολογικά μνημεία

Από βανδαλισμούς οι οποίοι συνεχίζονται κινδυνεύει να καταστραφεί η πολιτιστική κληρονομιά στον Καλέ του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Παναγιώτη Φυδανάκη στο e-evros.gr, ο Καλές, στο κάστρο της πόλης, αναδυκνείει τα μνημεία της περιοχής, κάτι όμως που όπως όλα δείχνουν, δε συμβαίνει σήμερα, αφού στο απαράδεκτο θέάμα που αντικρύζει κανείς επισκεπτόμενος το σημείο, βλέπει απλά την καταστροφή του.

evrosΜια καταστροφή που συντελέστηκε σε ένα από τα υπόσκαφα, ενώ συνεχίζοντας το δρόμο πάνω και ευθεία από τον Ι. Ν. Σωτήρος Χριστού, υπάρχουν λαξευμένα κυκλικά σκαλοπάτια με ένα πλατύσκαλο, περίτεχνα φτιαγμένα, τα οποία περιμένουν καρτερικά τόσα χρόνια την ανάδειξη τους, αντ’ αυτού δέχθηκε την επίθεση άμυαλων βανδάλων και καταστράφηκε κατά το ήμισυ, όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες, (αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φυδανάκης).

Σύμφωνα με τον ίδιο, “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους και τις προθέσεις αυτών των ανεκδιήγητων αλλά συνειδητοποιήσαμε μετά λύπης μας, ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά καταστρέφεται είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο. Απ’ ότι φαίνεται και από την καταστροφή που επήλθε στον εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου πριν λίγες ημέρες, βλέπουμε τους βανδαλισμούς να συνεχίζονται. Η περιφρούρηση των μνημείων μας είναι πλέον επιτακτική από τους φορείς αλλά κι από εμάς τους δημότες”.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr