ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο παιχνίδι του Αστέρα Αιγείρου με την Ελπίδα Σαπών

Στο δημοτικό γήπεδο της Αιγείρου ο Αστέρας υποχρεώθηκε σε ήττα από την Ελπίδα Σαπών που κατάφερε και πήρε το τρίποντο, αν και στα τελευταία λεπτά του αγώνα «λαχτάρισε» όταν και σημειώθηκαν δύο πανέμορφα γκολ από τους παίκτες του Αστέρα που θα μπορούσαν να ήταν και highlights σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Βέβαια, όπως σημειώνει και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θρακική Αγορά», από όπου λάβαμε φωτογραφία και στοιχεία, προσωρινά η LegaTV του Γιώργου Σκουταρίδη ανέστειλε τη δράση της και έτσι οι φίλαθλοι έχασαν αυτοί την ευκαιρία, αλλά σύντομα θα επανέλθει δριμύτερη.

Πάντως επιβεβαιώθηκαν και τα στατιστικά του πρωταθλήματος που έδειχναν καλύτερη την Ελπίδα εκτός έδρας. Η Ελπίδα είχε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκτός έδρας 7 νίκες – μια ισοπαλία και 3 ήττες και συνολικά 13 νίκες 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Από την άλλη ο Αστέρας στην έδρα του είχε 5 νίκες μια ισοπαλία και 5 ήττες και συνολικά 8 νίκες – 4 ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Ο δυνατός αέρας βέβαια που φυσούσε έπαιξε και εκείνος το δικό του παιχνίδι και μάλιστα τα περισσότερα γκολ είχαν και τη δική του «συμμετοχή». Από αγωνιστικής πλευράς έγινε ένα καθαρό και ανοικτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες με τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος ο Αστέρας δεν «πρόλαβε» την ισοφάριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, αφού μόλις στο 2′ από κόρνερ του Λιάρου, η μπάλα κατέληξε με την βοήθεια του αέρα και των αμυντικών στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-1. Ο ίδιος παίκτης παραλίγο να ξανασκοράρει με απευθείας κόρνερ στο 17′, αλλά το 0-2 έγινε στο 22′ όταν μετά από λάθος της άμυνας του Αστέρα με τον Αλεξακούδη να θέλει να γυρίσει στον Δημάκη αλλά να μην υπολογίζει σωστά λόγω και του αέρα, ο Κανταρτζής έκλεψε τη μπάλα από τον τερματοφύλακα και με διπλή προσπάθεια αφού τον πέρασε, πλάσαρε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δυο λεπτά μετά, στο 24′, εύστοχο σουτ του Λιάρου από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 0-3, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη είχαμε παραλίγο την ολική ανατροπή. Αφού χάθηκαν ορισμένες ευκαιρίες (στο 47’ σουτ του Στυλιανίδη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κωνστανταράκης, στο 49’ σουτ του προωθημένου Τσακαλίδη μετά από φάση διαρκείας πέρασε μόλις αουτ, στο 54′ απευθείας εκτέλεση καλοτραβηγμένου φάουλ του Τσορπίδη η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 64’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα ο Γρίβας σούταρε και πάνω στη γραμμή ο Πατσαλής σωτήρια έδιωξε τη μπάλα), φτάσαμε στα τελευταία λεπτά. Ήταν το 90ο για την ακρίβεια όταν με εξαιρετικό σουτ του αρχηγού Τσορπίδη από το ύψος της περιοχής μείωσε ο Αστέρας Αιγείρου ενώ ένα λεπτό μετά, νέο εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής του Στυλιανίδη, είδε την μπάλα να  βρίσκει το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και να σκάει στο έδαφος με την επόπτρια Ευγενίδου να δείχνει σέντρα και να διαμορφώνεται το τελικό 2-3.

Εκείνο που μένει είναι ότι η Ελπίδα Σαπών μετά και την ισοπαλία στο Νέο Σιδηροχώρι ανάμεσα στην τοπική Δόξα και αυτήν των Προσκυνητών, έπιασε τη δεύτερη θέση και έχει στόχο να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται, ενώ ο Αστέρας Αιγείρου συμφωνούν όλοι ότι διαθέτει καλή ομάδα και θα «λαχταρήσει» αν δεν αγωνιστούν σοβαρά και πειθαρχημένα τις ομάδες που βρίσκονται βαθμολογικά πιο πάνω από αυτόν. Διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Χαρίτσης με βοηθούς τους Γιώργο Δανδανίδη και Χρύσα Ευγενίδου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ (Φώτης Κωνσταντινίδης): Δημάκης, Τσαγκαλίδης, Ρόϊδος (78’ Πατρωνίδης), Πατσαλής, Αλεξακούδης, Τσορπίδης, Θωμάς, Ζούκας (46’ Τουρασανίδης), Στυλιανίδης, Αραμπατζής Μιχάλης (46’ Γκανούδης), Αντρέου

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Βασίλης Χαριτόπουλος): Κωνστανταράκης, Παπαχατζής, Μακίδης, Ριζόπουλος, Ρούφος, Καραθανάσης Αθ., Αραμπατζής Γιώργος, Λιάρος, Γρίβας (88’ Ψαλλάκης), Καραμπάτσιος (85’ Καραθανάσης Βαγ.), Κανταρτζής (72’ Βελημβασάκης).