Πηγή Δεβετζή, Κώστας Γκατσιούδης και Φανή Χαλκιά συνυπογράφουν πρόταση… «μομφής» κατά της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ

Διεξήχθη το μεσημέρι στο Λουτράκι η γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ, πέρασμε με το 10% των σωματείων να καταψηφίζει ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, ωστόσο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρξε ισχυρή φωνή από την αντιπολίτευση. Μάλιστα, η φώνη αυτή έγινε ακόμα πιο δυνατή με επιστολή στήριξης από 41 προσωπικότητες του στίβου που απαιτούν αλλαγή του σκηνικού μετά από 19 χρόνια.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που συνυπογράφουν το κείμενο είναι η αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκης του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή, ο εβρίτης πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης αλλά και η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, που επίσης έχει ρίζες από την Θράκη και συγκεκριμένα από την Κομοτηνή. Επίσης, η άλλοτε πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αγγελική Τσιολακούδη που έχει γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι η πρώτη φορά που ανωτέρω αλλά και πολλοί άλλοι πρωταθλητές όπως η Νίκη Ξάνθου, ο Νότης Παπούλιας, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, ο Μάκης Κορκίζογλου που εκφράζουν τόσο ανοιχτά την άποψη τους και παίρνουν σαφή θέση έχοντας βιώσει όλα αυτά τα χρόνια όλα όσα έχουν συμβεί στον ελληνικό στίβο και αναμφισβήτητα προκαλεί αίσθηση η παρέμβασή τους, όπως σχολιάζεται και από μεγάλες αθηναϊκές ιστοσελίδες του στιβικού χώρου όπως το sportsfeed.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, υπέγραψαν μια επιστολή στην οποία τονίζουν πως δε θα μείνουν πια αδρανείς. Αν μη τί άλλο πρόκειται για κίνηση που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική που έχει αποκτήσει η παράταξη «Εκκίνηση» με επικεφαλής τον Κώστα Κουκοδήμο και δείχνει πως οι αθλητές αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το άθλημα τους.

Η επιστολή στήριξης στην Εκκίνηση:
Η Γενική Συνέλευση της 5ης Μαρτίου και οι επερχόμενες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2016, είναι οι πλέον κρίσιμες για την πορεία του Κλασσικού Αθλητισμού στην Ελλάδα. Κρίσιμες, καθώς η πρόκληση των καιρών είναι ιδιαίτερη και το οικοδόμημα του Κλασσικού Αθλητισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και υπό τη σημερινή ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, καταρρέει.
Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σιωπηλοί μάρτυρες της απόλυτης παρακμής, με γήπεδα ερείπια, με αθλητές και προπονητές απλήρωτους κ.α.
Δεν μπορούμε για είκοσι και πλέον χρόνια, να παρακολουθούμε αδρανείς το ίδιο έργο.
Δεν θα υποκύψουμε σε υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται.
Δεν θα δεχτούμε άλλο τους εκβιασμούς της σημερινής διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.
Η σημερινή ηγεσία του ΣΕΓΑΣ δεν έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να σταθεί άξια των περιστάσεων, δίπλα στους αθλητές, στα σωματεία και τους προπονητές και με διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία, τόλμη και πρόγραμμα να στηρίξει τις προσπάθειές μας ώστε να αναγεννηθεί ο εγχώριος Κλασσικός Αθλητισμός με νέες γερές βάσεις.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα για την ΑΛΛΑΓΗ στο στίβο.
Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές, στηρίζουμε την ΕΚΚΙΝΗΣΗ, τον Κώστα Κουκοδήμο και την ομάδα του, με την ακλόνητη πεποίθηση ότι διαθέτει την ικανότητα, την εμπειρία και το καινοτόμο πνεύμα, να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα προβλήματά μας και να αντεπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις.

Υπογράφουν τη δήλωση υποστήριξης
1. Αλεξόπουλος Αλέξιος
2. Αναγνώστου Μιχάλης
3. Αττιλάκος Δημήτρης
4. Βεϊσάκης Γιώργος
5. Βλάχος Δημήτρης
6. Γκατσιούδης Κώστας
7. Γκούσης Αναστάσιος
8. Δαγκλή-Παγκότο Φωτεινή
9. Δεβετζή Πηγή
10. Δεληνικόλα Βασιλική
11. Ευαγγέλου Μάριος
12. Ζαχαρόγιαννης Ηλίας
13. Θεοδωρίδης Δημήτρης
14. Κορκίζογλου Πρόδρομος
15. Κουμνάκη Γεωργία
16. Κουτσοθεοδώρου Γιώργος
17. Μακρυνικόλας Αναστάσιος
18. Μαυροειδής Χρήστος
19. Μητροπούλου Νίκη
20. Μπίσμπας Στέλιος
21. Ξάνθου Νίκη
22. Παναγιωτόπουλος Γιώργος
23. Παπαδοπούλου Μαρία
24. Παπακώστας Λάμπρος
25. Παπούλιας Παναγιώτης
26. Παυλόπουλος Παναγιώτης
27. Πρωτοπαπά Μαρία
28. Σέγκος Βασίλης
29. Σιατούνης Δημήτρης
30. Σταυρόπουλος Γεώργιος
31. Σωτηρόπουλος Χρήστος
32. Τέγος Ελευθέριος
33. Τερζιάν Αλέξανδρος
34. Τσιάκουλας Νίκος
35. Τσιγκέρογλου Θανάσης
36. Τσιολακούδη Αγγελική
37. Τσιπουρίδης Χρήστος
38. Φυγετάκης Στέφανος
39. Χαλκιά Φανή
40. Χατζηβασιλείου Χρήστος
41. Χατζόπουλος Δημήτρης