Πώς επηρεάζουν Skoda Ξάνθη και Πανθρακικό οι εξελίξεις μετά την διακοπή στο ματς της Τούμπας

H διακοπή του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η ΕΠΟ βγήκε και καταδίκασε τα επεισόδια, αλλά τα σημαντικά είναι οι αποφάσεις που θα λάβει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής που λέγεται ότι έστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εισήγηση για διακοπή στο πρωτάθλημα αλλά ενδεχομένως και για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πέρα όμως από το ουσιαστικό πράγμα της ενδεχόμενης αναστολής του πρωταθλήματος, που επηρεάζει προφανώς άμεσα και τις δυο ομάδες της Θράκης, έχουμε και αγωνιστικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την προσεχή αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έρχεται στην Κομοτηνή να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό και αυτό σημαίνει ότι στην Θράκη θα δοθεί το πρώτο του παιχνίδι μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Γίνεται αντιληπτός ο σοβαρός κίνδυνος που θα υπάρχει για επεισόδια, ακόμα και στο ενδεχόμενο που θα απαγορευθεί η μετακίνηση οπαδών ή που θα αποφασιστεί ο αγώνας να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που ωστόσο αν συμβεί θα προκαλέσει οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ Πανθρακικός, καθώς το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι από τα πιο εμπορικά που φιλοξενεί στην έδρα της.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα ο ΠΑΟΚ  θα αποφύγει την τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, λόγω της διακοπής, αν και κάποιοι λένε ότι μπορεί η τιμωρία να πάει και στο -6!!! Εφόσον συμβεί αυτό, θα πέσει στους 35 ή ακόμα και στους 32 βαθμούς και θα απέχει μόλις πέντε ή δύο κατά περίπτωση βαθμούς από την Skoda Ξάνθη, η οποία κατά συνέπεια αυξάνει τις πιθανότητές της να προλάβει την πέμπτη προνομιούχο θέση και να εισέλθει στα πλέι οφ, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο.