Ξέσπασμα Σαββίδη: «Να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης! Να φύγει ο Μαρινάκης! Να διωχθούν οι διαιτητές! Δεν θα πάμε στη ρεβάνς»

Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη σε ομογενειακό μέσο ενημέρωσης των ΗΠΑ όπου ζήτησε την διάλυση  του αθηναϊκοκεντρικού κράτους, ο Ιβάν Σαββίδης με έναν μάλλον… παραληρηματικό λόγο επανέλαβε όσα είπε σε υπερθετικό βαθμό.

Αυτή τη φορά δεν μίλησε για… Κοσοβοποίηση της Θράκης και περιορισμό των συνόρων, αφού περιορίστηκε μόνο στα ποδοσφαιρικά, αλλά λίγο μετά την διακοπή του ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν καταπέλτης κατά της διαιτησίας, της ΕΠΟ, της Πολιτείας, αλλά όχι και τόσο των οπαδών που διέκοψαν το παιχνίδι, αν και καταδίκασε τα επεισόδια. Ζήτησε την παραίτηση Γκιρτζίκη και την αντικατάστασή του από κάποιον από την… Θεσσαλονίκη, ενώ υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στην ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά η απομαγνητοφώνηση του χειμαρρώδη μονολόγου του Ιβάν Σαββίδη στην κάμερα του Ote TV:

“Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη μπροστά σε όλους. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα είδαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα είναι παρών εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί τέτοιοι διαιτητές να παίζουν.

Εγώ απαιτώ να απομακρυνθούν όλοι οι διαιτητές. Να παραιτηθεί τώρα ο Γκιρτζίκης. Να μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στον Μαρινάκη που είναι στο Λονδίνο. Πρέπει να κάνει κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση ή να φύγει από το ποδόσφαιρο.

Αυτό το ματς πρέπει να γίνει ξανά με ξένους διαιτητές. Εμείς δεν θα κατέβουμε στην Αθήνα για το δεύτερο παιχνίδι. Λέω σε όλους τους διαιτητές να μην παίζουν με τη φωτιά. Οι ενέργειές του προκαλούν ποινικά αδικήματα στον αγωνιστικό χώρο. Και οικονομικές ζημιές. Δεν ξέρω τι οικονομική ζημιά έχουν κάνει οι οπαδοί που προκλήθηκαν από τον διαιτητή.

Τι κάνει η πολιτεία; Πώς είναι δυνατόν μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, ο διαιτητής να κάνει ό,τι γουστάρει; Αυτοί οι διαιτητές δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάολο.

Έβλεπα όλα αυτά και για πρώτη φορά άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μας ακούσει η Αθήνα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δεν πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο μόνο η Αθήνα. Δεν γίνεται τα αποφάγια της Αθήνας να τα δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους.

Άμεσα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Και αν η ΕΠΟ δεν έχει λεφτά, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάζει όλα τα έξοδα για να έρθουν να σφυρίζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άνδρες. Κάτι πρέπει να μας θίγει. Η πολιτεία πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών η οποία εσκεμμένα πυροδοτεί τη βία.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα και να μείνει μόνος, θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες για τη διάλυση αυτών των φαινομένων. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει μόνο να είναι άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη.

Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που η διάθεσή τους έχει χαλάσει. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα».