Έγγραφο – ντοκουμέντο: Υπό κατεδάφιση το Παλαιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης παρά τις υποσχέσεις…

Σοκ και αντιδράσεις από τους ανθρώπους του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η δημοσίευση στην «Διαύγεια»  του εγγράφου της άδειας κατεδάφισης του παλαιού κολυμβητηρίου της πόλης. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ανατροπή στα όσα ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης είχε υποσχεθεί στον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης.

Yπενθυμίζεται ότι ο Λαμπάκης είχε υποσχεθεί στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν πως ο χώρος του Παλαιού Κολυμβητηρίου θα αξιοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα μετατραπεί σε «Σπίτι της Γυμναστικής» και θα στεγάσει τον ΟΕΓΑ και όποιον άλλο σύλλογο δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό. Επίσης, από την πλευρά του πρώην προέδρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μανόλη Βουκουρεσλή είχε ζητηθεί να γίνει το παλαιό κολυμβητήριο ένας αθλητικός πολυχώρος.

adeia-katedafisisΤελικά τίποτα από αυτά. Οπως αποκαλύπτει το έγγραφο της Διαύγειας (δεξια), το κλειστό κολυμβητήριο θα κατεδαφιστεί, κάποιοι λένε για την δημιουργία πάρκινγκ στον χώρο, με την εμπειρία να δείχνει πως όταν κάτι κατεδαφίζεται, δύσκολα χτίζεται κάτι καλύτερο στην θέση του (χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αθήνα). Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης.

Εγραψε συγκεκριμένα ο Παύλος Μιχαηλίδης: «Αναρτήθηκε πριν λίγο στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, η ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ για το ΠΑΛΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!!! ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ κ.ΛΑΜΠΑΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΣΕ “ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ” όπως το είχε υποσχεθεί κατ´επανάληψη ακόμη κ στους νεαρούς αθλητές του συλλόγου! Το επίσημο μάλιστα πανελλαδικό σάιτ της ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ φιλοξενούσε τις τότε (11/2014) δηλώσεις του: ?“Αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου κ Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος υποσχέθηκε ότι το παλιό κολυμβητήριο θα γίνει το « ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» λύνοντας ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα στέγασης και συνθηκών της ενόργανης γυμναστικής. Το “σπίτι” θα γίνει στο παλαιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Άνοιξη!!!”».

palio-kolimvitirio-alexpolis 4Πάντως ο ΟΕΓΑ με δελτίο Τύπου που φέρεται να εξέδωσε και δημοσιεύεται στο radiomax (δεν εστάλη πάντως στο ThrakiSportS) μάλλον αντιδρά… αναιμικά στο θέμα που αποκαλύφθηκε. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υλοποίηση του εγχειρήματος κατασκευής ενός αξιοπρεπούς χώρου, προπονητηρίου για την ενόργανη γυμναστική, φαίνεται δύσκολη υπόθεση. Οι εξαγγελίες για το »Σπίτι της Γυμναστικής» άρχισαν από το 2010. Διακαής πόθος μας είναι η επίτευξή του, διότι μέσα από τις δράσεις και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, έχουμε αποδείξει πως αξίζουμε καλύτερες συνθήκες προπόνησης. (,,,) Αν και οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες, μέλημα του Δημάρχου και όλων των πολιτικών προσώπων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το ‘’ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ’’ και του ‘’ΒΟΛΕΥ’’. Εμείς σαν σύλλογος κάθε χρόνο θα αποδεικνύουμε με πράξεις και αποτελέσματα ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. (…) Τα παιδιά της ενόργανης γυμναστικής, τα παιδιά του Δήμου μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον!!!Μακάρι οι υποσχέσεις να γίνουν πραγματικότητα!!!!»

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια»:

adeia-katedafisis