Γ’ Εθνική: Μεγάλη νίκη-ανάσα για τον Εθνικό στο Κοκκινόχωμα στη μάχη για την παραμονή

Μεγαλη σημασίας νίκη πέτυχε εκτός έδρας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στο Κοκκινόχωμα επί του Βυζαντίου με 0-1 και πλεον ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία αφου η διαφορά με την ζώνη του υποβιβασμού μειώθηκε στους 4 πόντους.

Από την αλλη το Βυζάντιο που έμεινε στους 31 βαθμούς, μπήκε σε μεγάλους μπελάδες όσον αφορά την παραμονή του. Η φάση του αγώνα έγινε μάλιστα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καζαντζίδης κέρδισε πέναλτι από τον Τσορμπατζίδη, αλλά ο Κεφαλάς που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Πελτέκη, αφού η μπάλα βρήκε και αμυντικό του Βυζαντίου. Στη συνέχεια πίεσε το Βυζάντιο αλλά έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μανώλη Τσίλογλου, τη μια στο 34′ όταν σε τετ α τετ, πλάσαρε άουτ και την άλλη στο 45′ όταν από πολύ κοντά έκανε το σουτ, αλλά ο Καλαϊτζίδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Πιο πριν, στο 23′, ο Αποστολίδης δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Καλαϊτζίδη, σε σέντρα σουτ του Καζαντζίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις απέναντι στην άμυνα του Εθνικού, που ήταν πολύ καλά στημένη και οργανωμένη από τον Σάββα Καρυπίδη. Μάλιστα ο Εθνικός είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του αλλά το σουτ του Πελτέκη στο 56′ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι και στο πρώτο μέρος ο Εθνικός απείλησε και με κεφαλιά του Τσαμουρλίδη στο 43′ που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καγκελίδης.

Εν ολίγοις, όπως σημειώνει και στο ρεπορτάζ της η ηλεκτρονική διεύθυνση της καβαλιώτικης εφημερίδας «Πρωινή» (από όπου και η φωτογραφία), το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, με πολλά φάουλ. Η ουσία ωστόσο είναι ότι έστω και με τον δραματικό τρόπο που περιγράφτηκε, μετά και το χαμένο πέναλτι για το Βυζάντιο, ο Εθνικός κατάφερε να «σπάσει» το ρυθμό της καβαλιώτικης ομάδας και έφυγε με ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με την Θύελλα Φιλώτα.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ: Καγκελίδης, Καζαντζίδης, Γαλακτερός, Πόπτσης, Κονσταντίνι, Δαγκούλης (84′ Παντελίδης), Κεφαλάς, Καρλόπουλος, Αποστολίδης (87′ Περσίδης), Τσίλογλου, Τερζίδης (46′ Μπονέρης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Δούπας (62′ Τσορμπατζίδης), Χελιδώνης, Πελτέκης, Τορομανίδης (59′ Αμπραχαμιάν), Σιμιτσάκης (66′ Κυριζάκης), Γωνιάδης, Τσαμουρλίδης.