Μύρισε παράδοση στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης – Ξεκίνησε και επίσημα το Καρναβάλι (+video)

Την επίσημη έναρξη των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κήρυξε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ξάνθης, κος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, από την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν από το κέντρο της πόλης με την παρέλαση λαογραφίας στην οποία συμμετέχουν διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι που ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης χορεύοντας και καταλήγουν όλοι μαζί στην Κεντρική Πλατεία σε ένα μεγάλο μουσικό γλέντι.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη το πρωί του Σαββάτου ήταν ιδανικές με αποτέλεσμα την τελετή έναρξης να παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “μέσω ενός ταξιδιού από ήχους, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά Κρουστά και με τις Γκάιντες ενώνουμε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και το Ωραιόκαστρο και το Ρέθυμνο, και σε όλη την διάρκεια των γιορτών αποδεικνύουμε ότι εμείς οι Ξανθιώτες χτίζουμε γέφυρες φιλίας με όλους και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό.

Έτσι λοιπόν το Ξανθιώτικο καρναβάλι, αποδεικνύει ότι ακόμα και σε καιρούς αβεβαιότητας και κρίσης, αποτελεί το πιο γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο των Ξανθιωτών, είναι γραμμένο στο DNA μας, και μεταλαμπαδεύεται σε όλους τους Έλληνες αλλά και στις γειτονικές χώρες, κάνοντας ανθρώπινη και αισιόδοξη την επόμενη μέρα.

Άλλωστε, η Ξάνθη, η πόλη των ονείρων και της δημιουργίας, συνδυάζει τις παραδόσεις με το σύγχρονο τρόπο έκφρασης, αναδεικνύοντας τα πλούσια ήθη και έθιμα, αλλά και την μακραίωνη ιστορία της”. 
Δείτε βίντεο από την έναρξη του καρναβαλιού Ξάνθης στο http://www.xanthinea.gr.