Αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου (14:30, LIVE ThrakiSportS)

Η μεγάλη ώρα έφτασε και έπειτα από αναβολή δύο εβδομάδων, πραγματοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης ο μεγάλος τελικός της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, που θα αναδείξει και την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Νομό στο αναβαθμισμένο φέτος Κύπελλο Ερασιτεχνών. Αντιμέτωπες θα βρεθούν η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και ο Έβρος Σουφλίου.

kΑυτή είναι η 39η διοργάνωση, με τον Έβρο Σουφλίου να έχει πέντε κατακτήσεις και δέκα συμμετοχές σε τελικό σε παρελθόν, ενώ η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου έχει μόνο μια συμμετοχή πέρυσι, όταν και ηττήθηκε στον τελικό από το Νεοχώρι. Φαβορί δεν υπάρχει, παρά την διαφορά μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες. Ο Έβρος Σουφλίου είναι ουραγός στην Γ’ Εθνική και ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα, με τον προπονητή του Δημήτρη Χατνάκη να αποκαλύπτει δημόσια την πρότασή του να εγκαταλείψει η ομάδα το προτάθλημα, καταγγέλοντας την διοίκηση για ανυπαρξία.

Από την άλλη, η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, έχοντας τον Μιχάλη Φλώρο στην άκρη του πάγκου, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣ Έβρου και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Άλλωστε στον πρώτο της αγώνα για την φετινή διοργάνωση, για την τρίτη φάση του θεσμού, απέκλεισε την έτερη ομάδα που εκπροσωπεί το Νομό στα εθνικά πρωταθλήματα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μετά από ένα δραματικό ματς – διαφήμιση για το ποδόσφαιρο (2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 στην παράταση, 4-3 στα πέναλτι).

Στην συνέχεια κατά σειρά, η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου απέκλεισε εντός έδρας τον Ιπποκράτη κερδίζοντάς τον με 5-1, στον προημιτελικό εντός έδρας τη Νίψα συντρίβοντάς την με 6-0 και στον ημιτελικό εκτός έδρας τη Θράκη Φερών επικρατώντας με 0-1. Από την άλλη πλευρά, στον δρόμο για τον τελικό  ο Έβρος Σουφλίου απέκλεισε κατά σειρά εκτός έδρας στην τρίτη φάση την Π.Α.Ε. Πενταλόφου με 1-2 στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας, στην τέταρτη φάση την τυπικά γηπεδούχο Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου στο Σουφλί με 0-3, στον προημιτελικό εντός έδρας τον Ορέστη Ορεστιάδας με 3-1 στην παράταση (1-1 κ.α.) και στον ημιτελικό εκτός έδρας τον Άρδα Καστανεών με σκορ 0-3.

Ο αγώνας διεξάγεται στο «Φώτης Κοσμάς», έδρα που είχε οριστεί ανεξαρτήτως των αντιπάλων. Λίγο πριν την έναρξη οι δυο ομάδες θα έχουν μάθει τον αντίπαλό τους στο Κύπελλο Ερασιτεχνώμ, εφόσον κερδίσουν το τρόπαιο. Υπενθυμίζεται ότι μια φορά στο παρελθόν ο νικητής του κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου κατέκτησε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο λόγος για την ΑΕ Διδυμοτείχου το 1980. Ο φετινός νικητής τυου Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα εξασφαλίζει άνοδο στην Γ’ Εθνική. Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Βασιλόπουλος με βοηθούς τους Καραϊσκο και Τερζόπουλο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Σουβαράς. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 14:30 και θα υπάρχει απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ