Αποκάλυψη: Στους 9 βαθμούς και με ματς παραπάνω η διαφορά του Εθνικού από την παραμονή! Η πραγματική βαθμολογία της Γ’ Εθνικής

Με συμπληρωμένες 22 από τις 34 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, δηλαδή τα δύο τρίτα του μαραθωνίου, έχουν βγει κομπιουτεράκια για να υπολογίσουν οι υπεύθυνοι των ομάδων αν βαδίζουν καλά και τι πιθανότητες έχουν για παραμονή (αφού σε σχέση με την άνοδο, ο Άρης δεν αμφισβητείται).

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι η βαθμολογία που παρουσιάζουμε στο ThrakiSportS κάθε Κυριακή και την οποία υιοθετούν και όλα τα ΜΜΕ, κυρίως όμως η ΕΠΟ, έχει αρκετούς αστερίσκους. Το πρόβλημα που δυσκολεύει την ακριβή ανάγνωση ακόμα και της παρούσας κατάστασης, μετά την συμπλήρωση της 22ης αγωνιστικής, είναι διττό.

Πρώτον, λόγω του γεγονότος ότι το πρωτάθλημα στον Α’ Όμιλο ξεκίνησε με 17 ομάδες και σε κάθε αγωνιστική κάποια κάνει ρεπό, άλλες ομάδες έχουν δώσει 20 και άλλες 21 αγώνες, ανάλογα με το αν έχουν κάνει ρεπό ή όχι. Κατά συνέπεια, άλλες ομάδες έχουν μπροστά τους δεξαμενή 12 αγώνων για να αντλήσουν τους βαθμούς που επιθυμούν και άλλες δεξαμενή 11 αγώνων.

Δεύτερον, με δεδομένο ότι ήδη έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Εθνικός Γαζώρου, άλλες ομάδες που έχουν βάσει προγράμματος ήδη παίξει μαζί του έχουν προστιθέμενους στο σακούλι τους τους τρεις πόντους άνευ αγώνος από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ κάποιες άλλες δεν τους έχουν αλλά δεδομένα θα τους πάρουν όταν έρθει η ώρα βάσει προγράμματος να παίξουν με την FC Σέρρες.

Μια μικρή ανάλυση αυτών των δεδομένων δείχνει ότι ο Έβρος Σουφλίου έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε δεινή θέση και άλλωστε είναι γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εγκαταλείψει την κατηγορία, ενώ από την άλλη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, πιο δύσκολη από ότι νομίζουν οι περισσότεροι φίλοι του, βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Εθνικού ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό της για τον δεύτερο γύρο, άρα έχει μπροστά της   11 παιχνίδια για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και όχι 12, όπως άλλες ομάδες που μάχονται με τον ίδιο στόχο. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι στην πραγματικότητα η απόσταση από την σωτηρία δεν είναι έξι πόντοι, όπως δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά εννιά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Εθνικός ήδη έχει μέσα στους βαθμούς της συγκομιδής του αυτούς με τον Εθνικό Γαζώρου, ενώ αντίθετα οι περισσότερες από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του, δεν τους έχουν πάρει, αλλά δεδομένα θα πετύχουν κάτι τέτοιο. Αν προστεθούν αυτοί οι δεδομένοι βαθμοί σε όσες ομάδες δεν τους έχουν λάβει, αυτόματα η υπόθεση σωτηρία δυσκολεύει αφού η παραμονή πάει όχι έξι αλλά εννιά βαθμούς πάνω από τον Εθνικό.

Αναλυτικά, οι ομάδες που είναι να παίξουν τις προσεχείς αγωνιστικές με τον Εθνικό Γαζώρου και κατά συνέπεια θα προσθέσουν δεδομένα τρεις βαθμούς στην συγκομιδή που έχουν αυτήν την στιγμή είναι: Θύελλα Φιλώτα, Δόξα Δράμας, Εβρος Σουφλίου, Άρης, Καβάλα, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Αγιονερίου, Λαγκαδάς, Νέστος Χρυσούπολης, Απόλλων Καλαμαριάς, Κοζάνη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ρεπό δεν έχουν κάνει και κατά συνέπεια έχουν ένα ματς λιγότερο να δώσουν από τους υπόλοιπους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος οι Νέστος Χρυσούπολης, Δόξα Δράμας, Απόλλων Καλαμαριάς, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Θύελλα Φιλώτα και Έβρος Σουφλίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αυτή τη στιγμή ουσιαστικά απέχει εννιά βαθμούς από την σωτηρία, ενώ επίσης θα δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έναν αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις ομάδες του Καμπανιακού, του Αγιονερίου, της Κοζάνης και του Λαγκαδά που θεωρητικά κυνηγά αλλά θα έχουν μια επιπλέον ευκαιρία από αυτόν για να πάρουν βαθμούς.

Αναλυτικά παρακάτω η βαθμολογία ως έχει αυτή τη στιγμή αλλά και η πραγματική βαθμολογία, με προστιθέμενους τους τρεις βαθμούς στις ομάδες που είναι να κερδίσουν στα χαρτιά το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου:

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (μετά από 22 αγωνιστικές):

1. Αρης Θεσσαλονίκης 53*
————————————
2. Νέστος Χρυσούπολης 45
3. Δόξα Δράμας 40
4. Καβάλα 35*
5. Απόλλων Καλαμαριάς 34
6. Εορδαϊκός 33*
7. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 31
8. Καμπανιακός 31*
9. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 27*
—————————————–
10. Κοζάνη 27*
11. ΑΠΕ Λαγκαδά 26*
12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 24
13. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21
14. Ηρακλής Αμπελοκήπων 21*
15. Θύελλα Φιλώτα 18
16. Έβρος Σουφλίου 11 
17. Εθνικός Σερρών αποχώρησε

* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους, άρα όσες δεν έχουν αστερίσκο θα δώσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ένα ματς λιγότερο από τις υπόλοιπες.

 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (με προστιθέμενους τους βαθμούς με Εθνικό Σερρών):

1. Αρης Θεσσαλονίκης 56*
————————————
2. Νέστος Χρυσούπολης 48
3. Δόξα Δράμας 43
4. Καβάλα 38*
5. Απόλλων Καλαμαριάς 37
6. Εορδαϊκός 33*
7. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 31
8. Καμπανιακός 31*
9. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 30*
—————————————–
10. Κοζάνη 30*
11. ΑΠΕ Λαγκαδά 29*
12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 24
13. Ηρακλής Αμπελοκήπων 24*
14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21 
15. Θύελλα Φιλώτα 21
16. Έβρος Σουφλίου 14
17. Εθνικός Σερρών αποχώρησε

* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους, άρα όσες δεν έχουν αστερίσκο θα δώσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ένα ματς λιγότερο από τις υπόλοιπες.