Δικαίωση για Φανή Χαλκιά! Αθωώθηκε για την υπόθεση ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

Η Λαρισαία μεν, αλλά έχοντας ρίζες και συγγενείς στην Θράκη χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας Φανή Χαλκιά απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το Εφετείο Αθηνών έκρινε πως τόσο η 37χρονη αθλήτρια όσο και ο προπονητής της, Γιώργο Παναγιωτόπουλος, έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση αφορούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, τα οποία είχαν δείξει πως η Χαλκιά ήταν θετική στην ουσία M3 (μεθυλτριενολόνη).

“Το Δικαστήριο Εφετών Αθήνας έκρινε – ομόφωνα- αθώα εμένα και τον προπονητή μου, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, για την υπόθεση ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη για την ηθική δικαίωση και θέλω να ευχαριστήσω τους Εθνικούς Δικαστές, Εφέτες, Ασημίνα Υφαντή, Αντώνη Μελισσινό, Ελένη Τραγουδάρα και τον Εισαγγελέα Γιώργο Πρασσά , καθώς και τους δικηγόρους μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Γιάννη Μαρακάκη”, δήλωσε η Φανή Χαλκιά.

Μάλιστα, την περηφάνια τους για την δικαίωση της Φανής Χαλκιά από το δικαστήριο για την υπόθεση ντόπινγκ εξέφρασαν η ΠΑΕ ΑΕΛ και το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.  Οι βυσσινί και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της Λαρισαίας αθλήτριας, την οποία σκόπευαν, έτσι κι αλλιώς, να τιμήσουν σε εκδήλωση που θα γίνει τέλος του μήνα.

«Το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου μας κ. Αλέξη Κούγια ανακοινώνει ότι μετά από δικαστική ταλαιπωρία πολλών ετών αθωώθηκαν πανηγυρικά από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τόσο η Ολυμπιονίκης του στίβου Φανή Χαλκιά, όσο και ο νικητής των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Αναστάσιος Γκούσης.
Όπως είναι γνωστό μετά από σκευωρία την οποία κατασκεύασε η WADA η Φανή Χαλκιά και ο Αναστάσιος Γκούσης είχαν κατηγορηθεί μετά από τις νίκες τους στους Ολυμπιακούς και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Η κρίση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και ο κ. Αλέξης Κούγιας όσο και οι συνεργάτες του είμαστε υπερήφανοι διότι βοηθήσαμε να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση.
Σημειωτέον ότι πριν από ένα χρόνο με την υπεράσπιση του κ. Αλεξίου Κούγια είχαν αθωωθεί πανηγυρικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Άρσεως Βαρών, αλλά και οι Ολυμπιονίκες της Εθνικής Ομάδας Άρσεως Βαρών (Λεωνίδης, Κασάπη κλπ) οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί με την ίδια κατηγορία.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ χαίρεται ιδιαίτερα για την αθώωση της Φανής Χαλκιά, διότι ενώ ήδη εκκρεμούσε εις βάρος της αυτή η δυσφημιστική κατηγορία είχε αποφασίσει να την βραβεύσει στην ετήσια γιορτή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις 27 Φεβρουαρίου 2016
».