Ο αντίπαλος του πρωταθλητή ΕΣΠΕΘΡ Άθλου Ορεστιάδας στο μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Ανδρών

Ο Άθλος Ορεστιάδας με τη νίκη του την περασμένη Κυριακή επί του Έβρου Σουφλίου, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α’ Περιφέρεια της ΕΟΠΕ, την ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, αν και νεοσύστατος. Ωστόσο, λόγω της μικρής συμμετοχής ομάδων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην ΑΜ-Θ δεν ανεβαίνει απευθείας στην Α2 Κατηγορία, αλλά θα κληθεί να δώσει αγώνα μπαράζ.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, ο πρωταθλητής της ΕΣΠΕΘΡ θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Κρήτης. Πριν δύο χρόνια είχε κερδίσει το μπαράζ η ΑΕ Κομοτηνής που μετέχει από τότε στην Α2 Ανδρών, ενώ πέρυσι νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Σερρών που επίσης συμμετέχει φέτος στον Βόρειο Όμιλο της  Α2 Κατηγορίας και είναι αντίπαλος της ΑΕ Κομοτηνής και της ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

Φέτος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο πρωταθλητής της Κρήτης αλλά τα Χανιά έχουν σαφές προβάδισμα. Μια αγωνιστική πριν το τέλος έχουν 24 βαθμούς έναντι 22 της ΓΕ Ηρακλείου, που αποτελεί το αουτσάιντερ.  Το Σάββατο στις 18:00 τα Χανιά φιλοξενούν την Χερσόνησο και αν κερδίσουν κατακτούν τον τίτλο, ενώ δυο ώρες μετά στο ίδιο γήπεδο ο Κύδων Χανίων αντιμετωπίζει την ΓΕΗ, αγώνας που θα αποκτήσει όμως νόημα μόνο αν έχουν ηττηθεί πιο πριν τα Χανιά.