O Θρακιώτης της Μπενφίκα και οι άλλοι πέντε Έλληνες στην ιστορία των «Αετών της Λισαβόνας»

Η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού αντιμετωπίζει την Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Challenge Cup το βράδυ της Τετάρτης και με αυτήν την ευκαιρία, αλλά και το γεγονός της παρουσίας του Γιούρι Λοντίγκιν στην Λισαβόνα το βράδυ της Τρίτης για το Champions League, τοThrakiSportS θυμήθηκε ένα παλιότερο ρεπορτάζ του για τους Έλληνες που έχουν γίνει «Αετοί της Λισαβόνας».

Όπως αναφέραμε στο περσινό μας αφιέρωμα, «στο βόλεϊ δεν υπάρχει κανένας, ούτε στα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος, έχουμε όμως πέντε Έλληνες στο ποδόσφαιρο και μάλιστα ο πρώτος από αυτούς ήταν… “Θρακιώτης”». Βέβαια, αυτά τα γράφαμε πέρυσι, που δεν είχε προστεθεί στη λίστα ο Καβαλιώτης Κώστας Μήτρογλου, που πηγε εκεί το καλοκαίρι και μάλιστα αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης, χωρίς να μπορέσει να βρει δίχτυα κόντρα στον Λοντίγκιν.

Ο άλλος Έλληνας που αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης ήταν ο Ανδρέας Σάμαρης, που βρίσκεται όμως στην Πορτογαλία από πέρυσι. Όσο για τους άλλους τέσσερις; Οι πρώην αρχηγοί της Εθνικής Ομάδας Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, πιο πριν ο Τάκης Φύσσας ενώ ο πρώτος που φόρεσε την φανέλα των «Εncarnados» ήταν ο δραμινός πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθη Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, σε μια μεταγραφή που ξεπέρασε τα 200.000.000 σε δραχμές.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ