Βραβεύσεις και πάνω από 100 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Open Τουρνουά Μπάντμιντον στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κλειστό γήπεδο “Κλειώ Φωλέα” στην Αλεξανδρούπολη το Πανελλήνιο Open Τουρνουά Μπάντμιντον για αθλητές άνω των 15 ετών.

Στους αγώνες πήραν μέρος όλοι οι κορυφαίοι πρωταθλητές της Ελλάδας (οι οποίοι έχουν υψηλές θέσεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάταξη), οι οποίοι διεκδίκησαν τα χρηματικά έπαθλα που είχαν θεσπιστεί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλιστα, έγινε ρεκόρ συμμετοχών με τον αριθμό των αθλητών να ξεπερνά τους 100, ενώ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκπροσωπήθηκε από 17 αθλητές και αθλήτριες που αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Badminton (ΕΟΦΣΑ) Βικτώρια Χατζήνα, όσο και ο εθνικός προπονητής Βασίλης Ξάνθου παραβρέθηκαν στους αγώνες, ενώ τους αγώνες τίμησαν ο επιτετραμμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Γιάννης Βαταμίδης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Αλέκος Πολυχρονίδης.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και με την αρωγή της Ομοσπονδίας κατάφερε και κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, αποσπώντας θετικά σχόλια από τις 11 συνολικά αποστολές από Αθήνα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, και φιλοδοξώντας στο μέλλον να φιλοξενήσει αντίστοιχες διοργανώσεις.

Κατά την διάρκεια των αγώνων βραβεύτηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου, Καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ για την τεράστια προσφορά του στο Μπάντμιντον στην Ελλάδα. Επίσης, βραβεύθηκε ο Δοξάκης Κομήτης, Αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού, για την προσφορά του στο άθλημα στον Έβρο. Τέλος, η Βικτώρια Χατζήνα, Προέδρος της ΕΟΦΣΑ, για την μεγάλη προσφορά της για τη διάδοση και την εδραίωση του αθλήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.