Άνδρες της ΕΜΑΚ έσωσαν πενταμελή οικογένεια στην Κομοτηνή που κόντεψε να πνιγεί

-Ο οδηγός του οχήματος κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Σάπες προς Κομοτηνή και αποφάσισε να περάσει την πλημμυρισμένη από νερά ιρλανδική διάβαση
-Τα νερά εισχώρησαν στο μπροστινό μέρος του οχήματος με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του και να ακινητοποιηθεί στη μέση της διάβασης με εγκλωβισμένους επιβάτες

Η επιχείρηση της διάσωσης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ Μία πενταμελή οικογένεια που επέβαινε σε ιδιωτικής χρήσης όχημα διέσωσαν άνδρες της ΕΜΑΚ στη Ροδόπη.

emakΗ οικογένεια κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ιρλανδικής διάβασης. Όλα συνέβησαν μετά τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής. Στο όχημα μάρκας Citroen επέβαιναν ένας 49χρονος, μία 46χρονη, μία 36χρονη και δύο παιδιά τεσσάρων ετών και 11 μηνών. Ο οδηγός του οχήματος περνώντας από τη διάβαση Φιλύρας, αψήφησε τις προειδοποιητικές πινακίδες που είχε τοποθετήσει η τροχαία και προσπάθησε να την διασχίσει, παρά το γεγονός ότι ήταν πλημμυρισμένη. Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να φουσκώσουν ποταμοί και ρέματα και να πλημμυρίσουν διαβάσεις.

Η τροχαία φρόντισε να λάβει μέτρα τοποθετώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες και από τις δύο πλευρές της διάβασης, ωστόσο ο οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, βάζοντας σε κίνδυνο τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του. Ο οδηγός του οχήματος κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Σάπες προς Κομοτηνή και αποφάσισε να περάσει την πλημμυρισμένη από νερά ιρλανδική διάβαση Φιλύρας.

Τα νερά εισχώρησαν στο μπροστινό μέρος του οχήματος με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του και να ακινητοποιηθεί στη μέση της ιρλανδικής διάβασης με εγκλωβισμένους επιβάτες. Η ώρα ήταν περασμένη, το σημείο σκοτεινό και το εγκλωβισμένο όχημα δεν ήταν ορατό. Ευτυχώς όμως οι επιβάτες είχαν την ψυχραιμία να ενημερώσουν την πυροσβεστική υπηρεσία. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ.

Οδήγησαν με ασφάλεια τους επιβάτες του αυτοκινήτου έξω από αυτό και έπειτα ανέσυραν το όχημα. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 6 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο οχήματα της υπηρεσίας. Δε σημειώθηκε τραυματισμός και όλοι οι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους, παρά το σοκ που υπέστησαν.
Πηγή: ΧΡΟΝΟΣ