Α2 Ανδρών: Σε δύσκολη θέση η Ασπίδα Ξάνθης που έχασε στα Γιάννενα

Την ήττα με 38-27 γνώρισε η Ασπίδα Ξάνθης στην πόλη των Ιωαννίνων απο την τοπική ομάδα(φωτό απο Θύμιο Μάντζιο), στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, με τους γηπεδούχους πέρα απο τη νίκη να καλύπτουν και την διαφορά του πρώτου αγώνα(5 γκολ υπέρ της Ασπίδας), που τους καθιστά σε ευνοϊκότερη θέση απο τους Ξανθιώτες δύο στροφές πριν το τέλος τους πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε απο την αρχή δυνατά και κατάφερε μέσα σε 15′ λεπτά να πάρει διαφορά 6 τερμάτων απέναντι στην Ασπίδα που είχε και την πολύ σημαντική απουσία του γκολκίπερ της Σταύρου Καίκη. Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να κατεβάσει την διαφορά μείωσε στα τρία γκολ όμως το σκορ ημιχρόνου την βρήκε πίσω με 5 τέρματα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πήραν και διαφορά διψήφιου αριθμού τερμάτων(10 γκολ), την οποία και διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Με δύο στροφές να απομένουν τα πράγματα μοιάζουν αρκετά δύσκολα για την Ξανθιώτικη ομάδα που βρίσκεται τρίτη απο το τέλος, που έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Α1 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ρίχνει και τρίτη ομάδα της Α2 κατηγορίας στην Β’ Εθνική, με τους Ξανθιώτες να καλούνται να κάνουν το απόλυτο στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με Δία Πολίχνης στην Ξάνθη και Άρη στην Θεσσαλονίκη και να ελπίζουν σε συνδυασμό αποτελεσμάτων και ήττες για Ιωάννινα και Κιλκίς.

Δεκάλεπτα: 7-4, 13-8, 17-12(ημίχρονο), 24-17, 31-21, 38-27(τελικό αποτέλεσμα)
Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Κώστας Χαρίσης): Μέλλος, Φωτιάδης, Δήμου, Ζαμπαλάς  7, Λάκκας, Μιχαηλίδης, Γεωργίου   9, Χριστακόπουλος   4, Σκανδάλης   8, Δούγιας   3, Πατραμάνης, Λιάτσος    1, Σίμος   2, Βέργος, Γότσης   1, Σερασίδης   3

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θεόδωρος Βαφειάδης): Γκουντούλας   2, Βάκκας   1, Ναθαναηλίδης   3, Βαρδάκας, Καζαντζίδης   6, Μπέλλιας   1, Καραπαπάζογλου   1, Πατσιαβάς   1, Τζίνεβης   5, Μπρατίδης   2, Πιστόλας   5, Ξενοπανάγος.