Επίθεση Αλαφούζου σε Μποροβήλο για «στήσιμο» από κοινού με Σαββάκη-Τζελέπη του Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός

Σκληρή ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, εμπλέκοντας (εμμέσως) και την ομάδα του Πανθρακικού, τον πρώην μεγαλομέχό της Θοδωρή Σαββάκη και τον νυν πρόεδρό της Δημήτρη Τζελέπη.

Το τριφύλλι κοινοποιεί μάλιστα την απάντηση της στους Σταύρο Κοντονή, Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σημιτζόγλου και σε αυτήν παραθέτει περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού.

Στην απάντηση του Παναθηναϊκού, αναφέρεται επί λέξει ότι στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μποροβήλος, «γνωρίζοντας ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος (στημένος) για στοιχηματικούς σκοπούς (…) και γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (…) στοιχημάτισε μέσω παράνομων πρακτόρων στοιχήματος (…) σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες (…) με αποτέλεσμα να κερδίσει μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη από παράνομο στοιχηματισμό».

Ωστόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραθέτει σε pdf και αναλυτικό απόσπασμα του βουλεύματος, σύμφωνα με το οποίο για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπλέκεται μόνον ο πρόεδρος του Αστέρας Τρίπολης αλλά και οι τότε παράγοντες του Πανθρακικού Θόδωρος Σαββάκης και Δημήτρης Τζελέπης, οι οποίοι φέρονται να «χειραγώγησαν» τον αγώνα για στοιχηματικούς ρόλους, παρεμβαίνοντας στους παίκτες της ομάδας του Πανθρακικού και ζητώντας τους (σύμφωνα με το βούλευμα τουλάχιστον) να έχουν μειωμένη απόδοση.

Βέβαια, για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 έχει ασκηθεί δίωξη και αναμένεται να ξεκινήσει δίκη, με τους πρώην παράγοντες του Πανθρακικού να είναι μεν μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλά από την πλευρά τους να εκφράζεται βεβαιότητα για την αθωώτητά τους από το δικαστήριο. Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αμέσως πιο κάτω οι αναφορές από τα αποσπάσματα του βουλεύματος που κοινοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αφορούν τον Πανθρακικό:

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς: Διοίκηση Αστέρα Τρίπολης
Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κοντονή
Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ
Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου

Απαντούμε, παραθέτοντας περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού, για τους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (27/2/2011), Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός (28/3/2010), Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης (6/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (19/2/2011).

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Βούλευμα:
1ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) προσέγγισαν τον Αχιλλέα Μπέο Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίον «προσέφεραν ως δώρο» πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000) σε μετρητά, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του, -κατά τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα-, να εμφανίσουν «εσκεμμένη και μεθοδευμένη ήσονα απόδοση (…) στόχος που τελικά επετεύχθη».
2ον) Το ίδιο προσπάθησαν οι συγκατηγορούμενοι, προσεγγίζοντας τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο προσέφεραν ως δώρο χρηματικό ποσό πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για μειωμένη απόδοση των ποδοσφαιριστών της Καβάλας στον μεταξύ τους αγώνα, στόχος που δεν επετεύχθη.
3ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μποροβήλος, «γνωρίζοντας ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος (στημένος) για στοιχηματικούς σκοπούς (…) και γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (…) στοιχημάτισε μέσω παράνομων πρακτόρων στοιχήματος (…) σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες (…) με αποτέλεσμα να κερδίσει μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη από παράνομο στοιχηματισμό».
4ον) στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) «προσέφεραν δώρα» σε παράγοντα τρίτης ΠΑΕ (Αχ. Μπέος, Ολυμπιακός Βόλου) προκειμένου να κερδίσουν και να μην υποβιβαστούν, στόχος που τελικά επετεύχθη, όπως περιγράφεται στο Βούλευμα.

Δείτε ΕΔΩ αποσπάσματα του σχετικού Βουλεύματος.