ΕΠΣ Θράκης: Η βαθμολογία σε πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α1 Κατηγορία, αν ξεκινούσαν σήμερα

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και η διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία των play off αν ξεκινούσαν σήμερα, με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία.

Η διαφορά ανάμεσα σε Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στην έναρξη των πλέι οφ παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς, με τους πρωτοπόρους να εκμεταλλεύονται το bonus των δύο βαθμών που τους δίνει η ΕΠΣ Θράκης λόγω του ότι βρίσκονται στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή πέντε πόντους από τη δεύτερη θέση. Επίσης και οι δύο αύξησαν κατά ένα βαθμό την απόσταση τους από την τρίτη θέση.

Αντίθετα η ισοπαλία του Ηρακλή Σαπών και η νίκη του Ορφέα Στρύμης μείωσαν τη διαφορά στην κορυφή των play out, με την ομάδα των Σαπών να χάνει και ένα βαθμό bonus σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ ο Αετός Μίσχου έμεινε στην τελευταία θέση. Ενδιαφέρον έχει πλέον αν Ηρακλής Σαπών και Ορφέας Στρύμης προλαβαίνουν τον Αστέρα Αιγείρου στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Θυμίζουμε ότι βάση της προκήρυξης της ΕΠΣ Θράκης οι πρώτες έξι ομάδες δημιουργούν υπό-όμιλο play off  και οι υπόλοιπες έξι ομάδες (πέντε εδώ καθώς αποχώρησε η Nέα Καλλίστη) δημιουργούν υπό-όμιλο play out. Η βαθμολογία κάθε ομάδας στο ειδικό πίνακα βαθμολογίας θα ισούται με το πηλίκο της διαίρεσης της βαθμολογίας της α φάσης διά του τρία και εφόσον υπάρχει κλασματικό υπόλοιπο γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω.

Ο πρώτος κάθε υπό-ομίλου (play off και play out) εφόσον έχει διαφορά από τον δεύτερο από 1-3 βαθμούς στην βαθμολογία α φάσης θα έχει bonus ενός (1) βαθμού στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα, αν η διαφορά είναι από 4-6 θα έχει bonus δύο (2) βαθμών και αν έχει βαθμολογική διαφορά 7 και άνω θα έχει bonus  τριών (3) βαθμών.

Έτσι αν ξεκινούσαν σήμερα τα play off και τα play out, θα ήταν ως εξής η αρχική βαθμολογία (υπολογίστε ότι έχουμε άλλες τρεις αγωνιστικές και πολλά μπορούν να αλλάξουν):

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)
1. Δόξα Προσκυνητών 50
2. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 45
3. Ελπίδα Σαπών 38
4. Δόξα Σώστη 38
5. ΠΑΟΚ Κοσμίου 35
6. Αστέρας Αιγείρου 28
7. Ηρακλής Σαπών 21
8. Ορφέας Στρύμης 19
9. Ορφέας Ξυλαγανής 19
10. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 17
11. Αετός Μίσχου 11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ PLAY OFF (αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα):

1. Δόξα Προσκυνητών 19 (17+2 bonus)
2. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 15
3. Ελπίδα Σαπών 13
4. Δόξα Σώστη 13
5. ΠΑΟΚ Κοσμίου 12
6. Αστέρας Αιγείρου 10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ PLAY OUT (αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα):

1. Ηρακλής Σαπών 8 (7+1 bonus)
2. Ορφέας Στρύμης 7
3. Ορφέας Ξυλαγανής 7
4. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 6
5. Αετός Μίσχου 4

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ