Νέκρωσε η Ξάνθη για την απεργία – Βροντερό όχι στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση

-Έκλεισαν σχεδόν όλα τα καταστήματα της πόλης, τα περίπτερα, τα καφέ και τα βενζινάδικα
-Συμμετείχαν απορριμματοφόρα, ταξί, λεωφορεία και φορτηγά στην πορεία

P1070192Έρημη πόλη θύμιζε το πρωί της Πέμπτης η Ξάνθη για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε με την συμμετοχή να ξεπερνά κατά πολύ τις προβλέψεις και να θυμίζει αρκετά στιγμές του 2012 όπου και τότε εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Το ραντεβού δόθηκε αρχικά για το Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν κατά των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού ενώ το παρών έδωσαν οι οδηγοί ταξί, λεωφορεία του ΚΤΕΛ αλλά και απορριμματοφόρα του Δήμου και ένα φορτηγό.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης στο σύνολό τους – πλην μικρών εξαιρέσεων – τα καταστήματα της πόλης, οι καφετέριες, οι ταβέρνες, τα περίπτερα και τα βενζινάδικα κατέβασαν ρολά ενώ έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων είχαν αναρτηθεί αφίσες που ενημέρωναν για την συμμετοχή στην απεργία.

Λίγο μετά τις 11.00 οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Εργατικό Κέντρο και στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα στους δρόμους της πόλης ενώ τόσο το Δημαρχείο της Ξάνθης όσο και τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης βρέθηκαν υπό κατάληψη από τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τοποθέτησαν πανό κατά της κυβέρνησης και του ασφαλιστικού. Η πορεία οδηγήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από διάφορους φορείς ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστεί στο μπλόκο των αγροτών στην γέφυρα του Νέστου.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία μέσα στην πόλη ξεκινώντας λίγο μετά τις 11.00 από την Κεντρική Πλατεία.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr