Μετά τις κατηγορίες ήρθαν οι… ευχαριστίες σε Παυλίδη, Πέτροβιτς, Λαμπάκη (αφού έκοψαν «τσεκ» στο ΤΑΑ Εθνικός)

Ήταν μέσα Ιανουαρίου όταν από το ThrakiSportS αναδεικνυόταν η σφοδρότατη επίθεση που εξαπολύθηκε σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς πρωτίστως αλλά και του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη από την Λέσχη Φίλων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και την οποία έσπευσαν να υιοθετήσουν με τα like τους στο facebook ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός.

Πριν καν συμπληρωθούν 20 ημέρες από εκείνη την επίθεση και αφού σχετικά κατακάθισε κάπως ο «κουρνιαχτός» που δημιουργήθηκε, το ΤΑΑ Εθνικός έσπευσε με δημόσια ανακοίνωση να τους ευχαριστήσει ονομαστικά, «για την αμέριστη βοήθεια που παρέχουν στην ομάδα μας». Τι μεσολάβησε; Πολύ απλά, από τους πολιτικούς φορείς κόπηκαν τσεκ ορισμένων χιλιάδων ευρώ αποκλειστικά προς το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ του Εθνικού με το επιχείρημα ότι αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διαφημίζει την περιοχή στο εξωτερικό.

Δεν είναι λάθος το επιχείρημα ότι ο Εθνικός διαφημίζει την περιοχή στην Ευρώπη, αν και εκφράζονται ενστάσεις αν πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος επαγγελματικά και όχι ερασιτεχνικά τμήματα ομάδων στην παρούσα χρονική συγκυρία,  έχει όμως αξία το παρασκήνιο όσων προηγήθηκαν και η ουσία, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι «η γκρίνια των νυν και πρώην παραγόντων του Εθνικού έπιασε τόπο».

facebook-lesxifilonethnikouΣτις 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίθεση από την Λέσχη Φίλων του Εθνικού, την οποία έσπευσαν να υιοθετήσουν με τα like τους ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης αλλά και ο προκάτοχός του στην συγκεκριμένη θέση Γιάννης Τζίμας (δείτε την εικόνα δεξιά). Έπειτα από αυτήν την επίθεση και κυρίως την ανάδειξη του θέματος από το ThrakiSportS), υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια από τους πολιτικούς κυρίως παράγοντες, που θεώρησαν ότι στοχοποιήθηκαν άδικα ενώ έχουν βοηθήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με ζεστό κρατικό χρήμα.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της προβολής που πήρε το θέμα (χάρη στο ThrakiSportS), άρχισε μια κινητοποίηση από τις τοπικές αρχές. Μπροστάρης σε αυτήν μπήκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που από κοινού με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου παραχώρησαν μαζί με τον Γεωργιάδη συνέντευξη Τύπου ζητώντας την στήριξη των φορέων και βασικά του απλού κόσμου (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Ο Λαμπάκης μεσολάβησε και προς την Περιφέρεια για να δοθούν και από εκεί χρήματα και κάπως έτσι, με το επιχείρημα της ευρωπαϊκής πορείας, άρχισε να φτάνει ζεστό (κρατικό) χρήμα στα ταμεία του ΤΑΑ Εθνικός, ώστε να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των παικτών αλλά και μέρος των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από τις διοικήσεις των προηγούμενων ετών, κυρίως όμως τα έξοδα του επερχόμενου ταξιδιού στην Λισαβόνα.

Μάλιστα, σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε ο Λαμπάκης στην συνέντευξη Τύπου ότι θα δοθούν στον Εθνικό φέτος 35.000 ευρώ για το σύνολο των τμημάτων του (όσα δόθηκαν και πέρσι δηλαδη, προκαλώντας έριδες μεταξύ των τμημάτων του Εθνικού για τον τρόπο κατανομής) αλλά και επιπλέον 2.000 ευρώ που θα πάνε αποκλειστικά στο επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ ως μπόνους ουσιαστικά για την πορεία του στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βρήκε επιπλέον 3.000 ευρώ για το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ και έτσι η επιχορήγηση που θα πάει απευθείας στο ΤΑΑ Εθνικός από τον Δήμο θα φτάσει στα πέντε χιλιάρικα!

lampakisΜάλιστα, αντιλαμβανόμενος ότι με αυτήν την κίνηση θα υπάρξουν πιθανότατα διαμαρτυρίες, αφού ενδεχομένως να υπάρξουν άλλα σωματεία που θα δουν ότι μοιράζεται χρήμα και θα σπεύσουν και αυτά να ζητήσουν το μερίδιό τους, ο Λαμπάκης διευκρινίζει σε υψηλούς τόνους: «Μην βρεθεί άλλο αθλητικό σωματείο να έρθει και να μου πει “δώσε και σε μένα μπάρμπα”, όπως έχουμε την τάση σαν Έλληνες να κάνουμε. Ο Εθνικός  αυτή τη στιγμή πάει για τους οκτώ της Ευρώπης και  έχουμε υποχρέωση ηθική, θεσμικοί και μη, να τον βοηθήσουμε», σπεύδει να τονίσει και να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις ο δήμαρχος. 

Μάλιστα, μετά από επικοινωνία του Λαμπάκη με τον Παυλίδη, αν και αρχικά ο τελευταίος είχε δεσμευθεί για 4.000 ευρώ, τελικά μετά από παραίνεση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, δέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες όχι απλά να ανεβάσει το ποσό αυτό στις 6.000 ευρώ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, βρέθηκε ο τρόπος και από την περασμένη εβδομάδα δόθηκε η εντολή για να σταλούν αυτά τα χρήματα στο ΤΑΑ Εθνικός. Κάπως έτσι, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού κατάφερε να εισπράξει διψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ από Δήμο Αλεξανδρούπολης και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χρήματα που κατά βάση θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί το κόστος του ταξιδιού στην Λισαβόνα σε δύο εβδομάδες.

Κάπως έτσι λοιπόν και αφού πρώτα έπεσε το ζεστό κρατικό χρήμα, το ΤΑΑ Εθνικός εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωση, μόλις δύο εβδομάδες μετά την γκρίνια ουσιαστικά του προέδρου του προς τα ίδια πρόσωπα, η οποία έχει ως εξής:

facebook-ethnikos-efxaristoΤο ΤΑΑ του ΜΓΣ Εθνικός επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη για την αμέριστη βοήθεια που παρέχουν στην ομάδα μας.
Οι φορείς αυτοί της περιοχής μας, στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στην καθημερινή προσπάθεια που δίνουμε σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ και τους αθλητές μας, για να διατηρήσουμε το βόλει του Εθνικού μας στο υψηλότερο επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη και να συνεχίσουμε να φέρνουμε διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Επιθυμούμε να γνωρίζουν ότι θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους προβάλλοντας την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και την Θράκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τέλος, σαν Δ.Σ. θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας πρόθεση να συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αγαστή συνεργασία μαζί με τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής μας.
Το ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός