Διευκρινίσεις του υπευθύνου Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την παρουσία της ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Μέσω facebook επέλεξε ο εντεταλμένος άμισθος σύμβουλος για θέμα Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης να απαντήσει, εμμέσως είναι αλήθεια, στο δημοσίευμα του ThrakiSportS για την ανακοίνωση του Δήμου που χαρακτήριζε «μεγάλη αθλητική διοργάνωση» το φιλικό τη βουλγαρικής ομάδας με την Κ20 του Πανθρακικού την Τετάρτη στο «Φώτης Κοσμάς».

Κάνει λόγο για «ανακρίβειες και ειρωνείες», αναφέρει ότι στο επίσημο έγγραφο της ΤΣΣΚΑ για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου φιλικού αναφέρεται η ομάδα του Πανθρακικού (και όχι η Κ20 αυτής, όπως έγινε γνωστό από την Κομοτηνή ότι θα συμβεί στην πραγματικότητα) και σε σχέση με τα τουριστικά οφέλη της πόλης, αναφέρεται η ικανοποίηση των ανθρώπων της ΤΣΣΚΑ από την αλεξανδρουπολίτικη φιλοξενία. Ο Γιάννης Βαταμίδης γράφει χαρακτηριστικά:

vatamidis-tsska-sofias«Επειδή γράφτηκαν πολλές ανακρίβειες και ειρωνείες, σας πληροφορώ πως η ΤΣΣΚΑ Σόφιας προετοιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς το οποίο έχει παραχωρηθεί με επίσημο έγγραφο παραχώρησης. Στην Ξάνθη ταξίδεψε μόνο για το φιλικό με την τοπική ομάδα. Επίσης αύριο θα δώσει φιλικό στις 15:00 με τον Πανθρακικό (όπως αναγραφόταν στην επίσημη αίτηση της ομάδας προς το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου μας). Οι άνθρωποι της ομάδας μιλώντας σε δημοσιογράφους της χώρας τους που ακολουθούν την ΤΣΣΚΑ έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από την φιλοξενία και την Αλεξανδρούπολη.
Για τα υπόλοιπα εν καιρώ θα σας έχω νέα…»

Υπενθυμίζεται ότι πριν την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, είχε βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη για προετοιμασία και η Λίτεξ Λόβετς, χωρίς αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον Δήμο, προφανώς γιατί δεν οργάνωσε η συγκεκριμένη ομάδα φιλικούς αγώνες. Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό για ποιον λόγο, εφόσον τελικά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του μια τέτοια ομάδα ήδη από την περασμένη Τετάρτη, δεν επιδιώχθηκε ένα φιλικό με κάποιον σύλλογο της πόλης, όπως ο Εθνικός, που αγωνίζεται και αυτός στην Γ’ Εθνική όπως πλέον και η ΤΣΣΚΑ στην γειτονική Βουλγαρία.

Θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία μετά την αναβολή της αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο να έχει ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ το σύνολο του Σάββα Καρυπίδη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, εκτός φυσικά και αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί και απλά κανείς μας δεν το πήρε χαμπάρι. Η ουσία είναι πάντως ότι η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην Θράκη, όπως έγραψε από την Δευτέρα το ThrakiSportS σε ένα ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας. Βρέθηκε στην Ξάνθη, πραγματοποίησε φιλικό αλλά και προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Skoda (όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η τελευταία) και θα αγωνιστεί την Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι σε φιλικό παιχνίδι με την Κ20 του Πανθρακικού και την Κυριακή στο Κοκκινόχωμα πριν επιστρέψει στην Σόφια.

Τώρα το αν το φιλικό της Κ2ο του Πανθρακικού με την ιστορική μεν αλλά στην Γ’ Κατηγορία πλέον ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι «μεγάλη αθλητική διοργάνωση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτό είναι κάτι για το οποίο ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη, ανάλογα με το πού τοποθετεί τον πήχη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που δεν αρνείται κανείς είναι ότι η παρουσία ομάδων για προετοιμασία στην περιοχή μας αποτελεί τον ορισμό του αθλητικού τουρισμού και την ανάγκη αξιοποίησης αυτού του τομέα τον έχει επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν αυτή η ιστοσελίδα…