ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στον αγώνα ανάμεσα σε Άλεξ και Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης

Μετά από ένα όμορφο ποιοτικά παιχνίδι με πολλές αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες το Άλεξ και ο Ιπποκράτης αναδείχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ισόπαλοι με 1-1 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου. Έπειτα απ’ αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη έφτασε τους είκοσι βαθμούς αλλά έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ το συγκρότημα του Νίκου Μητριτζίκου έχει συγκεντρώσει δώδεκα.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα σημειώθηκε από το Άλεξ στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κώστας Κυριακίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τη μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σπυριάδη. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Καλομπρατσίδη, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Γεωργιάδη, πετυχαίνοντας το έκτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα. Ετσι διαμορφώθηκε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν μέχρι και την ανάπαυλα.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα του Ιπποκράτη και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό, όταν ο Μόκαλης σέντραρε από τα δεξιά και ο προωθημένος Άχπα έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Βασίλη Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα, σε μία φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο τερματοφύλακας του Άλεξ μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του κεντρικού αμυντικού του Ιπποκράτη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει δυναμικά στην επανάληψη και έτσι το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 73ο λεπτό ο Γυλός με δυνατό μακρινό σουτ ισοφάρισε για τον Ιπποκράτη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με το πρώτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά, όπως επισημαίνει το μπλογκ gipedatouevrou που έχει  με τις δύο ομάδες να χάνουν από δύο αξιόλογες ευκαιρίες, προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος, που θα τους χάριζε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 82′ ο Γαλανός έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κατσαμάγκα πέντε λεπτά αργότερα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δύο από τις αλλαγές του Άλεξ συνεργάστηκαν, καθώς ο Κυζιρίδης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Αγγελακάκης έκανε το σουτ, που βρήκε τον Σπυριάδη σε ετοιμότητα. Στο 93′ ο Αγγελακάκης σούταρε εκ νέου με τον τερματοφύλακα του Ιπποκράτη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Κυριαζίδης με βοηθούς τους κ. Τερζόπουλο και Κίτσο Κ. Την επόμενη αγωνιστική το Άλεξ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Α.Ο. Μαΐστρου και ο Ιπποκράτης θα φιλοξενήσει τον Άρδα Καστανεών.

ΆΛΕΞ: Κυριακίδης, Λυπίτκας, Θώδης, Βενετίδης, Κολγκέκα, Παπανικολάου, Καλυμνιός (73′ Κυζιρίδης), Καλομπρατσίδης, Γεωργιάδης, Καλαϊτζίδης (85′ Παπαχρήστου), Κυριακίδης Κ. (60′ Αγγελακάκης)

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Σπυριάδης, Καραγκούνης (46′ Δεληγιαννίδης), Ράλλης, Μόκαλης (59′ Γεωργαντζόπουλος), Άχπα, Γαλανός, Πυλούδης, Γυλός, Κατσαμάγκας, Παναγιωτόπουλος, Μακιτσιάν (69′ Αγοράκης)