Οι πρώτες μέρες του Ανδρεάδη στην Σύρο ενόψει του ντεμπούτου του απέναντι στον Παναθηναϊκό

Επίσημα… κάτοικος Σύρου είναι εδώ και τρεις ημέρες ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος αποχώρησε από τον Άρη και βρήκε «καταφύγιο» στον Φοίνικα και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Εβρίτης παίκτης αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει πάλι Θεσσαλονίκη όπου στην Μίκρα θα αντιμετωπίσει την πρωην ομάδα του τον Άρη.

«Αν και είμαι σε περίοδο προσαρμογής κάνω ότι μπορώ για να είμαι έτοιμος εάν ο προπονητής μου με εμπιστευτεί. Άλλους στόχους είχε ο Άρης που ήμουν μέχρι τώρα και άλλους στόχους ο Φοίνικας. Είναι ωραίο να είσαι σε ομάδα με υψηλούς στόχους. Ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε την 4αδα και μετά παιχνίδι με παιχνίδι να πάμε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή περίοδο και θα γίνει ντέρμπι», σχολίασε ενόψει της αναμέτρησης.

Σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις στον Φοίνικα ο Ανδρεάδης είπε: «Ακόμα είναι αρχή για μένα. Πάω για την τρίτη προπόνηση σήμερα αλλά κάποια πράγματα φαίνονται από την αρχή. Θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές που με το “καλημέρα” είχα τα ρούχα μου, το ξενοδοχείο μου και όλα τα συμφωνηθέντα. Εδώ στο νησί όλοι μιλάνε για την ομάδα και αυτό είναι πολύ ωραίο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βοηθήσω τον Φοίνικα να πετύχει τους στόχους του».

Μάλιστα, μετά την αναβολή του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που αναστάτωσε την κοινωνία της Ερμούπολης, ο εβρίτης κεντρικός θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτό και να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ίσως είναι και ο μόνος που χάρηκε με την αναβολή, καθώς θα αγωνιστεί πιθανότατα στις 20-21 Φεβρουαρίου (πιθανή νέα ημερομηνία)  για το 5ο Λιγκ Καπ.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Σύρου για την έλευση του Ανδρεάδη αναφέρει: “Το Τ.Α.Α. Α.Ο. Φοίνικας Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2015-2016. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης με ύψος 2.03 έχει γεννηθεί το 1981, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 Κύπελλα Ελλάδας και είναι διεθνής με την Εθνική μας Ομάδα”.

Ο έμπειρος κεντρικός σε δηλώσεις του ευχαρίστησε πάντως και την πρώην ομάδα και τους συμπαίκτες του: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Άρη για την κατανόηση τους. Δεν στάθηκαν εμπόδιο στην αποδέσμευση μου και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια. Νομίζω ότι ο σύλλογος μπορεί να βρει το δρόμο του. Μπορεί να μείνει στην κατηγορία και μακάρι να έρθουν και χρήματα στους αθλητές που θα τους δώσει μια βαθιά ανάσα για την συνέχεια».

Για τη νέα του ομάδα σχολίασε σε δηλώσεις του με την ανακοίνωση της μεταγραφής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε αυτή την ομάδα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον προπονητή του Φοίνικα κ. Νίκολιτς για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου, τον κ. Νικολούζο για ότι έκανε για να έρθω στην ομάδα και τον μάνατζερ μου κ. Βασίλη Καλλιμάνη. Η Σύρος είναι μια ομάδα που βρίσκεται μέσα και στους 3 στόχους της. Δεν έρχομαι για να βοηθήσω να μπει στην τετράδα. Έρχομαι στο Φοίνικα για να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου τον σύλλογο να διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους. Νομίζω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις άλλες ομάδες. Θέλουμε να πάμε τελικό και στις τρεις διοργανώσεις καθώς η ομάδα είναι πολύ καλή».