ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι ανάμεσα σε Αστέρα Αιγείρου και ΠΑΟΚ Κοσμίου

O ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Αίγειρο με τον τοπικό Αστέρα. Η ομάδα του Κοσμίου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμέτ Ερκάν που σημείωσε 2 γκολ πήρε την νίκη με σκορ 0-2. Μάλιστα, ο επιθετικός του Κοσμίου σημείωσε και τρίτο γκολ  στο 79΄αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό του πετυχαίνοντας δύο τέρματα περίπου στα μισά κάθε ημιχρόνου. Ο Αστέρας Αιγείρου προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπουτσακτσή, εκτός μόνο από δύο φάσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Κόσμιο να μπαίνει πιο δυνατά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 9΄, όταν ο Μάναλης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Ερκάν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 21΄οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν για πρώτη φορά την εστία του Κοσμίου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσορπίδη ο Πατσαλής έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπουτσακτσή Εφτούν μπλόκαρε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έξυπνα με βολέ βρήκε στα πλάγια τον Μάναλη, που, μετά από μια κούρσα, έφτασε απέναντι στον Δημάκη αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε ο πορτιέρο του Αστέρα.

Στο 33΄οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μάναλης με ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Κυπιρτόγλου στα δεξιά, αυτός πέρασε τον Πατσαλή και τον Δημάκη, που έκανε έξοδο, έβγαλε τη σέντρα και ο Ερκάν με κεφαλιά σε κενή εστία δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει  το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Κοσμίου. Στο 36΄το Κόσμιο έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ξενάκη, ο Γκόγκος στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ίδια η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 55΄, όταν ο Ερκάν έκοψε πολύ ωραία στον Παναγιώτου που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 59΄για τον Αστέρα ο Ζούκας επιχείρησε ένα καλό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Μπουτσακτσή Εφτούν απέκρουσε την μπάλα. Το δεύτερο γκολ για το Κόσμιο ήρθε στο 62′, όταν ο Γκόγκος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ερκάν, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Δημάκη και να κάνει το 0-2. Στο 79΄ο Ερκάν έστειλε και για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 73΄σε μια εναέρια μονομαχία τραυματίστηκε ο Ταμάμης του Κοσμίου σχίζοντας το φρύδι του.  Στο γήπεδο βρισκόταν ο γιατρός και πρόεδρος της Δόξας Σώστη Στράτος Μυλωνάς που  προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον παίχτη του ΠΑΟΚ. Στο τέλος του αγώνα ο Ταμάμης οδηγήθηκε στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής καθώς θα έπρεπε να του γίνουν ράμματα στο σχισμένο φρύδι του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαμαλίδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Ντοσίδη. Πάντως, όπως αναφέρει και στην ηλεκτρονική του έκδοση ο «Παρατηρητής της Θράκης» (από όπου αντλήσαμε στοιχεία και την φωτογραφία), αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες δεν έφεραν αρκετό κόσμο στο γήπεδο της Αιγείρου καθώς μόνο περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν το παιχνίδι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ (Κωνσταντινίδης): Δημάκης, Τσαγκαλίδης, Ρόϊδος (75΄Πατρωνίδης), Πατσαλής, Γκανούδης, Ζούκας, Θωμάς, Φωτιάδης, Αντρέου, Τσορπίδης (46΄Τροκάνας), Τουρασανίδης (63΄Σαμαράς).
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Μπουτσακτσή Εφτούν, Βοργιατζίδης, Γιαπρακτσής, Παναγιώτου, Ταμάμης (75΄Πενόπουλος), Ξενάκης, Μάναλης, Κυπιρτόγλου, Ερκάν, Ταβασίδης (52΄Κοσκολός), Γκόγκος (76΄Νεαζή Αλή).