Στιγμές τρόμου για νεαρή φοιτήτρια στην Κομοτηνή – Δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσε πριν από μερικές ημέρες μια νεαρή φοιτήτρια στην Κομοτηνή, επί της οδού Μόσκωβ στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στο Σπασμένο Τζαμί.

Η νεαρή φοιτήτρια περπατούσε ανυποψίαστη γύρω στις 6:30 π.μ. στην περιοχή όταν ένας άντρας με κουκούλα μετρίου αναστήματος βγήκε από το στενό και την ακινητοποίησε πιάνοντας την από τον λαιμό και άρχισε να την χουφτώνει σε επίμαχα σημεία. Η νεαρή φοιτήτρια τον απώθησε σπρώχνοντάς τον και φωνάζοντας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Homo Φεμinus για το συμβάν “τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανή στην Κομοτηνή, η οποία σωπαίνει και παραμένει παθητική, διαιωνίζοντας με τη στάση της την παρούσα κατάσταση. Παρόλα αυτά, τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε άλλες περιοχές, τα σχετικά παραδείγματα μας επιβεβαιώνουν πως η κουλτούρα του βιασμού «ζει και βασιλεύει» στην ελληνική κοινωνία, καθώς τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων είναι αυτά που συνήθως στοχοποιούνται με βάση τον τρόπο ένδυσής τους, την συμπεριφορά τους που…. προκαλεί, το φύλο τους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και με βάση την εθνικότητα τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ακόμα και την ίδια την «διαφορετικότητα» τους.

Από το μισογυνικό βλέμμα, το σεξιστικό γέλιο, την άνεση με την οποία παραβιάζουν τα όρια μας, την καταδυνάστευση των επιθυμιών μας, από την τόσα χρόνια «εκπαίδευση» στον ανδρισμό μέχρι τον ίδιο το βιασμό, αναγνωρίζουμε μια κοινή διαδρομή”.

ΠΗΓΗ: www.xanthinea.gr