«Κίτρινη κάρτα» σε 11 Θρακιώτες διαιτητές που “κόπηκαν” στα αγωνιστικά τεστ της Βέροιας αλλά θα έχουν… δεύτερη ευκαιρία

Πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Βέροιας το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου τα πρώτα αγωνιστικά τέστ του 2016 που αφορούν στους αξιολογημένους διαιτητές και βοηθούς διαιτητών όλων των κατηγοριών, οπού μετείχαν 31 διαιτητές από τις τρεις Ενώσεις της Θράκης (Ξάνθης, Θράκης, δηλαδή Ροδόπης και Έβρου).

Συνολικά από τους Θρακιώτες δεν πέρασαν (ή δεν παρευρέθησαν) 11 άτομα, με την μεγαλύτερη έκπληξη να έρχεται από το “κόψιμο” στα τεστ του Χρήστου Γκράνα της ΕΠΣ Θράκης. Με επιτυχία πέρασαν τα τέστ τόσο ο Βαγγέλης Κιοτζένης όσο και οι βοηθοί Χασάν Κούλα και Αϊχάν Χούσκογλου που αγωνίζονται στην Super League.

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, απο τους συνολικά 11 διαιτητές και βοηθούς που ήταν δηλωμένοι να δώσουν συμμετοχή πέρασαν τα τεστ οι διαιτητές Βαγγέλης Κιοτζένης (Super League), Γιώργος Κουναλάκης (3ης κατηγορίας) και Παναγιώτης Τσοπουλίδης (4ης κατηγορίας), και οι βοηθοί Χασάν Κούλα (Super League), Ιλιάς Εμπλιούκ (2η κατηγορία), Αναστάσιος Χατζημωϋσιάδης (2η κατηγορία) και Δημήτρης Κηλικιώτης (3ης κατηγορίας). Δεν κατάφεραν να περάσουν τα τέστ ο Μιχάλης Ελευθεράκης (διαιτητής 4ης κατηγορίας) και ο βοηθός 2ης κατηγορίας Χουσείν Κούλα, που παρότι άρρωστος κατέβηκε στις εξετάσεις χωρίς να τα καταφέρει, αν και υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα έχει πρόβλημα στην “δεύτερη ευκαιρία”. Δεν κατέβηκαν στα τέστ ο διαιτητής 4ης κατηγορίας Φίλιππος Ανεστίδης λόγω εργασίας, και ο Δημήτρης Καλαμάτσας (διαιτητής 3ης κατηγορίας) που είναι φαντάρος στην Ξάνθη και δεν θα κατέβει ούτε στις δεύτερες εξετάσεις και θα το πράξει μόλις επιστρέψει στην ΕΠΣ Εύβοιας.

Στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου από τους συνολικά 8 διαιτητές και βοηθούς πέρασαν τα τεστ οι διαιτητές 2ης κατηγορίας Σάββας Σιδηρόπουλος και Βασίλης Σιμίδης. Πέρασαν τα τεστ επίσης οι βοηθοί Σπύρος Βασιλόπουλος (2ης κατηγορίας), Κωνσταντίνο Κίτσος (3ης κατηγορίας) και Παναγιώτης Τερζόπουλος (3ης κατηγορίας). Μέσω της δεύτερης ευκαιρίας θα προσπαθήσουν να περάσουν τα τέστ οι διαιτητές Γιώργος Κυριαζίδης (3ης κατηγορίας) και Ευστράτιος-Χρυσοβαλάντης Στρατούδης (4ης κατηγορίας), και ο βοηθός Παναγιώτης Καραίσκος (3ης κατηγορίας)

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης από τους συνολικά 12 διαιτητές και βοηθούς τα τέστ πέρασαν οι διαιτητές Στέφανος Κουμπαράκης (2ης κατηγορίας), Ιωάννης Δρακίδης (3ης κατηγορίας), Ενγκίν Κιγιτζή (3ης κατηγορίας) και Γεώργιος Παπαγεωργίου (4ης κατηγορίας). Απο τους βοηθούς οπού κατάφεραν το απόλυτο πέρασαν τα τέστ οι Αϊχάν Χούσκογλου (Super League), Ευθύμης Δημητριάδης (2ης κατηγορίας), Μάριος Γκιόσης (3ης κατηγορίας), και Χρήστος Τζιώτζιος (3ης κατηγορίας). Δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ συνολικά τέσσερις, όπως προαναφέραμε, ο διαιτητής Χρήστος Γκράνας (2ης κατηγορίας) καθώς και ο Χρήστος Κακουλίδης (3ης κατηγορίας), ενώ απο τους βοηθούς “κόπηκαν” οι Κωνσταντίνος Καρακασίδης (3ης κατηγορίας) και Αργύρης Σαμουρκασίδης (3ης κατηγορίας).

Οι συνολικά  11 διαιτητές που δεν κατάφεραν να περάσουν με την πρώτη τα τέστ θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν με την “δεύτερη ευκαιρία” που δίνει η ΚΕΔ, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου. Γενικώς οι τελευταίες μέρες του Φεβρουάριου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για όλους τους “κομμένους” διαιτητές που ήδη βρίσκονται σε προετοιμασία για τα επαναληπτικά τεστ. Μέχρι τότε πάντως, όσοι δεν τα κατάφεραν δεν θα ορίζονται από την ΚΕΔ στις συγκεκριμένες κατηγορίες,, όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις…